Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Θρόνου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, για τη μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια μαζί με τους Ιεράρχες, τον Ιερό Κλήρο και τον πιστό λαό – από την Πόλη αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες – μετέβησαν πεζή, εν πομπή, στην προκυμαία του Φαναρίου απ’ όπου έριξε τον Σταυρό ευλογώντας τα Ύδατα του Κερατίου κόλπου.

Πέντε Έλληνες , ένας Αρμένιος, ένας Βούλγαρος και ένας χριστιανός από την Άγκυρα βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη  για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Τον Τίμιο Σταυρό κατάφερε να πιάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Σολής από το Αγρίνιο. «Νιώθω τρομερή συγκίνηση. Ήρθα στην Κωνσταντινούπολη μόνο για το Σταυρό. Είναι μια ευλογημένη μέρα» είπε στα ΜΜΕ o ίδιος, ο οποίος αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι μετά από ένα τάμα.

 

AppleMark

GREECE EPIPHANY DAY

konsd4