Μεταβάλλεται διαρκώς η εικόνα στο οδικό δίκτυο του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης, σε πολλές περιοχές , κυρίως στα ορεινά της Αιτ/νίας χρειάζονται αλυσίδες. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχε ριχτεί αλάτι στην περιοχή του Αγίου Βλασίου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Ο δρόμος είναι μεν προσπελάσιμος με ασφάλεια κυρίως  για αυτούς που έχουν 4χ4 ή για όσους έχουν αλυσίδες!

Πολίτες διαμαρτύρονται ενώ κάτοικος της περιοχής σήμερα στις 15.45  σε ανάρτηση τους στο φ/β   αναφέρει μεταξύ άλλων « Κανείς ΔΕΝ έχει καταφέρει να στείλει μια αλατιέρα, για να ανοίξει ο δρόμος. Θέλει πράγματι αγώνα και τέχνη, να καταφέρεις να ΜΗΝ πετύχεις το εφικτό .Εύχομαι πολλές τέτοιες επιτυχίες που … συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη».

Η διάνοιξη του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ανήκει στην Περιφέρεια, επισήμανε σε δηλώσεις στο agriniosite ο κ. Γιάννης Τέγας, Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας και ερωτηθείς  για την περιοχή του Αγίου Βλασίου που υπήρξαν και αντιδράσεις, ανέφερε « Δώσαμε μάχη αυτές της μέρες και συνεχίζουμε.Εμείς παρεμβαίνουμε όταν ο δρόμος είναι κλειστός, δεν είναι κλειστός προς τον Άγιο Βλάσιο. Σε μας από το Δήμο δεν ζητήθηκε τίποτα άλλο, μάλιστα ως Περιφέρεια δώσαμε στο Δήμο Αγρινίου αλάτι για να ρίξουν όπως και στους υπόλοιπους Δήμους. Είναι αυτονόητα αυτά, ότι πρέπει υπάρχει συνεργασία σε τέτοια ζητήματα»