• Ανοιχτά  είναι σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα , από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο. H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Eιδικότερα με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Χαριλάου Τρικούπη, έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ενάντια στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Όπως τονίστηκε στη σημερινή συγκέντρωση, το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής αργίας ως τη σημερινή κατάργησή της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησή της θα επιφέρει πολλαπλά χτυπήματα όχι μόνο στη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο αλλά συνολικά της εργατικής οικογένειας, καθώς αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους.

Το Σωματείο ιδιωτικών Υπάλληλων με την σημερινή του απεργία διεκδικεί:
− Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
− Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
− Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
− Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
− Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
− Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές».

Εν τω μεταξύ ανοιχτά  είναι σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου 2017,  εμπορικά καταστήματα,  εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα , με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).Ανοιχτά θα είναι και κάποια σουπερμάρκετ (super market) ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας.Πάντως έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν στατιστικά για το τι ποσοστό ανοιχτών καταστημάτων υπάρχει στο Αγρίνιο, ασφαλή συμπεράσματα θα υπάρχουν μετά το μεσημέρι!