Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται για μια ακόμα χρονιά σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και πολλών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ειδικότερα στην περιοχή μας η έλλειψη υποδομών δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, η επίλυση των οποίων έχει επείγοντα χαρακτήρα, όσο αναφορά την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να παύσουμε να σπαταλάμε πακτωλό χρημάτων για ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες, και μάλιστα στην οικονομική κατρακύλα που βρισκόμαστε. Η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων σε αυτή τη κατεύθυνση φαντάζει αυτονόητη αλλά δυστυχώς δεν την βλέπουμε, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να επιφέρει και αποτελέσματα.

Παρά ταύτα, μπορούμε να πούμε ότι στην περιοχή μας είχαμε αρκετές επιτυχίες μαθητών, που εισήλθαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό δεν οφείλεται ούτε στο κράτος, ούτε σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στους γονείς, οι οποίοι στερήθηκαν τα πάντα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους (το αν θα υπάρξει με βάση τις οικονομικές συνθήκες είναι ένα άλλο κεφάλαιο που θα το αναπτύξουμε κάποια άλλη στιγμή!).

dsc_06631Το κακό δεν είναι βέβαια ότι κάθε χρόνο συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά ότι αυτή η συζήτηση δεν καταλήγει πουθενά. Και ενώ είναι νωπή ακόμη η απώλεια πόρων στη σχολική στέγη από το Αγρίνιο η δημοτική αρχή αντί να σκύψει, έστω και εκ των υστέρων, στην επίλυση των προβλημάτων , εστίασε στην εισαγωγή των αγρινιωτών μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ταχυδρόμησε στα σπίτια τους επαίνους!

Αφήνουμε ασχολίαστη τη χρονική στιγμή που εστάλησαν, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου,  αναμφίβολα  είναι ωραίο και «πιασάρικο» να στέλνεις  απλόχερα  επαίνους αλλά έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα απλά τα βάζουμε και αυτά κάτω από το χαλί. Στα παιδιά μας αξίζει και δικαιούνται δημόσια, δωρεάν παιδεία σε ένα ασφαλές, άρτιο, σύγχρονο σχολικό περιβάλλον και όχι να λέμε ότι καμία ώριμη μελέτη δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει δύο χρόνια τώρα, για την αξιοποίηση προγραμμάτων σχολικής στέγης!! Και επειδή σήμερα  σε ορισμένα απ΄ αυτά, ένα φάκελος μπορεί να ισοδυναμεί με ένα κουλούρι  που το στερούνται,   η δημοτική αρχή ας βάλει τους υπαλλήλους, που εκτύπωσαν και έστειλαν όλους αυτούς τους αμέτρητους φακέλους και επαίνους, να εργαστούν για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος των σχολικών μονάδων και ας προσευχηθούμε όλοι μαζί να πάνε όλα καλά, ώστε οι γονείς να αντέχουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, γιατί αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν ο έπαινος ανήκει σε αυτούς!