Ο  ένας από τους δυο δημ. υπαλλήλους, που είχαν συλληφθεί την 10-7-2017 το μεσημέρι για καλλιέργεια ναρκωτικών σε περιοχή του Αγρινίου μετά την απολογία στον κ. Ανακριτή Αγρινίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας. Στον έτερο συλληφθέντα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι δράστες εντοπίστηκαν σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκαν (44) δενδρύλλια κάνναβης Τα φυτά, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, καλλιεργούνταν σε περιφραγμένα αγροκτήματα των δραστών καλυπτόμενα από θερμοκήπια

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 10-7-2017 το μεσημέρι, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο 50χρονοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιφραγμένο αγρόκτημα του ενός δράστη στο Παναιτώλιο, σαράντα δυο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε κρυμμένα ανάμεσα σε δυο θερμοκήπια.

Στη συνέχεια σε επίσης περιφραγμένο αγρόκτημα του άλλου δράστη στο Γιαννούζι Αγρινίου, όπου οι δυο συλληφθέντες καλλιεργούσαν μαζί κηπευτικά, βρέθηκαν μέσα σε θερμοκήπιο δυο ακόμα δενδρύλλια κάνναβης.

Στην κατοχή των δυο ημεδαπών και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • Το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ
  • Δυο κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim και
  • Κλειδιά από τα αγροκτήματα

Σημειώνεται ότι, όλα τα δενδρύλλια που εκριζώθηκαν ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως και τρία μέτρα περίπου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμα φορά συμβουλεύει τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά υπενθυμίζοντας τους το πρόσφατο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών, «Κάλιμαν».