Μεγάλες ποσότητες ψαριών βρέθηκαν ψόφια σήμερα  στην λιμνοθαλάσσια  και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας. Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του  ο Συλ. Ρομά και Φίλων «Ελπίδα Αλληλεγγύη», μέλη του οποίου εντόπισαν τα ψόφια ψάρια καταγγέλλει πως στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μεγάλη μόλυνση  και καλεί τους αρμοδίους να ενεργοποιηθούν..]

Αναλυτικά η ανακοίνωση,

Ο σύλλογος μας έχει ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι το ιβάρι ανατολικής Κλείσοβας, το επονομαζόμενο «σκατοϊβαρο» έχει πλειστηριαστεί και εκχωρηθεί νόμιμα σε συνεταιρισμό αλιέων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά λόγω του κοντινού οικισμού Ρομά ότι η μόλυνση της περιοχής είναι μεγάλη και ότι είναι αδύνατο τα ψαριά της περιοχής αυτής να είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Παρατηρούμε συχνά το φαινόμενο που συναντήσαμε και σήμερα.
Γι αυτό απευθυνθήκαμε ως σύλλογος στον κύριο δήμαρχο για να μην προχωρήσει αυτή η τυπικά σωστή αλλά στην πραγματικότητα εγκληματική για την υγειά των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων εκχώρηση του συγκεκριμένου διβαριού.
Δυστυχώς, δεν βρήκαμεανταπόκριση…
Ο συνεταιρισμός που το εκμεταλλεύεται έχει ξεκινήσει εργασίες…
Στο μεταξύ, σήμερα 24/12 παραμονή των Χριστουγέννων, η κατάσταση στην περιοχή ήταν φρικτή. Δυσοσμία κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή (δρόμος 4-6 χιλιομέτρων) και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Χιλιάδες νεκρά ψάρια σχηματίζουν μια λίμνη σάπιας σάρκας μέσα στη θάλασσα.
Ειδοποιήσαμε τις αρχές, το λιμενικό ήρθε αλλά λόγω της ημέρας δεν ήταν δυνατό να επικοινωνήσει με κανέναν άλλο αρμόδιο. Κατέγραψε και με φωτογραφικόυλικό το συμβάν και θα ακολουθήσει η τυπικήδιαδικασίαενημέρωσης των αρμοδίων.
Η περιοχή αυτή που συμβάντα σαν το σημερινό λαμβάνουν χώρα συχνότατα δεν χρήζει ψαράδων, αλλά καθαρισμού, εξυγίανσης, φύλαξης, ολικής ανάπλασης και αγροτουριστικής εκμετάλλευσης.
Αγαπητοίσυμπολίτες, ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Αυτά τα ψάριααύριο θα τα ταΐσουμε στους τουρίστες που τόσοεπιθυμούμε!
Δεν είναι δυνατόν να μας λένεάλλοι ποια είναι τα συμφέροντά μας. Δεν είναι δυνατόν να μας πείθουν ότι είναι καλό για εμάς και τον τόπο μας να κουκουλώνουμε στην κυριολεξία τα σκατά και να τα τρώμεκιόλας.
Προσκαλούμεόλους τους αρμόδιους και συμπολίτες να λειτουργήσουμε με γνώμονα την κοινή λογική και να αποφασίσουμε να λύσουμε στην πραγματικότητα το πρόβλημα, αντισταθμίζοντας το κόστος με διαφορετικού τύπουεκμετάλλευση της περιοχής (αγροτουρισμος – οικοτουρισμος), έως ότου την εξυγιάνουμε στ’ αλήθεια και θέσουμε τις βάσεις για αειφόρο ανάπτυξη σε επίπεδο αλιείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΙΚΟΣ