Φαρμακερή ήταν τελικά η Black Friday για κάποιες από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στους εορτασμούς. Το Σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας προέβη σε στοχευμένους ελέγχους και μάλιστα προέκυψαν παραβάσεις που αφορούσαν σε υπερωριακή απασχόληση αλλά και ζητήματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Καμία ημέρα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, υπό οποιαδήποτε πρόσχημα. Το Σ.ΕΠ.Ε θα ανταποκριθεί στο εξαιρετικά κρίσιμο, στις σημερινές συνθήκες, καθήκον του έλεγχου της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, καταπολεμώντας αποφασιστικά κάθε εκδήλωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο.

Για να δούμε λοιπόν μετά από αυτό θα ξαναζήσουμε άλλο πανηγυράκι που ευνοεί μόνο τις πολυεθνικές και τα πολυκακαταστήματα, όπως υποστηρίζει ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου;

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι  ενόψει των εορτών  υπάρχει ήδη ένα πλάνο ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για ζητήματα ασφάλειας που περιλαμβάνει και τους τομείς των συνθηκών εργασίας, υγιεινής,  καθώς και την ανασφάλιστη, ή  μαύρη εργασία.