«Βαρύγδουπα στελέχη της ΔΑΚΕ προτίμησαν να σφάξουν τα κοκόρια και τα γουρούνια για τα Χριστούγεννα, παρά να πάνε να ψηφίσουν στις  εκλογές των δασκάλων» δήλωσαν στο agriniosite.gr μέλη του συλλόγου δασκάλων, όταν ερωτήθηκαν τι ακριβώς συνέβη και ο μέχρι χθες δραστήριος πρόεδρος κ. Σπύρος Αδάμης και η παράταξή του ηττήθηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Όπως μας εξήγησαν «άδειασαν» τον  κ. Αδάμη στελέχη της παράταξής του, ακόμη και διευθυντές αλλά και πρωτοκλασάτα αυτοδιοικητικά (εκπαιδευτικά) στελέχη της Δημοτικής Αρχής (δηλ. της παράταξης του κ. Γιώργου Παπαναστασίου), στην οποία ο κ.Αδάμης ανήκει, αφού εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ηττήθηκε με 31 ψήφους αφού η  Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση έλαβε 247 ψήφους και 4 έδρες, ενώ την 4η έδρα ο κ. Αδάμης την έχασε για ένα μόνο ψήφο, κάτι που φαίνεται να τον έχει εξοργίσει ιδιαίτερα δηλώνοντας στα τοπικά ΜΜΕ με νόημα»θα φροντίσουμε να είμαστε και εμείς απόντες από τα όνειρά τους».

Να θυμίσουμε ότι στις κάλπες που στήθηκαν στο 3ο δημοτικό σχολείο Αγρίνιου προσήλθαν και ψήφισαν 655 μέλη του συλλόγου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: 247 ψήφοι- 4 έδρες

ΔΑΚΕ: 216 – 3 έδρες

Εκπαιδευτική Προοπτική – ΕΡΑ – Συνεργαζόμενοι: 67- μια έδρα

Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) : 57 -μια έδρα.

Να σημειωθεί ότι ήδη ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές για την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις, την προεδρεία θα πάρει η παράταξη που έλαβε την πρωτιά και πιθανόν την αντιπροεδρία ο κ. Αδάμης, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα συμμετάσχει ή όχι το ΚΚΕ . Ίδωμεν!