Της Ν.Θεοδωροπούλου

Τα απίστευτα, όσο και πρωτοφανή γεγονότα που συμβαίνουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και ξέσπασαν  λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης των νέων κομματικών οργάνων του Ιουνίου και συνεχίζονται έως σήμερα, δεν πρόκειται να  «φρενάρουν»  τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, από την Πρόεδρο , τα κεντρικά όργανα και την κοινοβουλευτική ομάδα για την πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει  σε δηλώσεις του στο agriniosite.gr ο Στέφανος Ξεκαλάκης, Γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Ξεκαλάκης μέσα από το agriniosite.gr στέλνει σαφές μήνυμα σε όσους  πυροδοτούν νοσηρό κλίμα, αναφέροντας ότι θα είναι αμείλικτος απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες  δεν βοηθούν στην  ενδυνάμωση του κόμματος  .b0f031c0-f31d-4d34-804a-d2059f9224d0

«Φρονώ ότι ο οιοσδήποτε τοποθετείται δημόσια, είτε προσπαθεί να λειτουργήσει σε κλίμα νοσηρότητας και να τροφοδοτεί αυτό το κλίμα είναι υπόλογος κυρίων έναντι των μελών Τα αξιώματα είναι για να υπηρετούν ένα σκοπό , να υπηρετούν την ανασυγκρότηση της παράταξης και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και  όχι προσωπικές επιδιώξεις, όχι πλήθος προσωπικών ματαιοδοξιών! Θα είμαι αμείλικτος απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα να επιλύσει και δεν γίνεται να  ασχολείται και με τις εσωκομματικές μας μικρότητες»αναφέρει.

Ο Γραμματέας   ξεκαθαρίζει πως το κόμμα δεν πρόκειται να μείνει με «σταυρωμένα χέρια» αλλά θα προχωρήσει σε μια αποκατάσταση «της τάξης», της κομματικής  υπογραμμίζοντας ότι, «για να βγούμε προς τα εμπρός θα πρέπει  όλοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη νοσηρότητα, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, να μπουν στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας. Όλοι όσοι ευθύνονται για αυτή την κρίση δεν θα επιτρέψουμε άλλο να λειτουργούν ανασχετικά στην πορεία που κάνει το κίνημα και γενικότερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη να βγει προς τα εμπρός, να βγει με θέσεις προς την κοινωνία. Είναι αδιανόητο όταν υπάρχουν πολιτικές θέσεις να ασχολούμαστε με παραπολιτικά και ειδικά στην Αιτ/νία που είναι μια περιοχή, δημοκρατική,  που ακόμη και στα δύσκολα το κόμμα κρατήθηκε. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, γελάει ο κόσμος μαζί μας, Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς που συμβάλλουν στο να γελάει ο κόσμος. Όλα αυτά θα τεθούν εντός των οργάνων!».

Τέλος, ο  κ.Ξεκαλάκης στο ερώτημά μας για την συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής  στην Αιτ/νία  ξεκαθαρίζει πως το θέμα δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Γραμματέα , με βάση  το καταστατικό, σημειώνει  όμως, ότι «Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες, έχει αποφανθεί η ΕΚΑΠ. Υπάρχουν αποφάσεις αρμοδίων οργάνων, οι οποίες  πιστοποιούν τα όργανα. Λειτουργώ  θεσμικά, δε νομίζω ότι δεοντολογικά είναι σωστό να πω κάτι επιπλέον. Για τις διαδικασίες οι οποίες έχουν τελεσθεί γνωρίζω ότι  έχουν επικυρωθεί τα όργανα στην Αιτ/νία» καταλήγει.