Αγρίνιο-Έναρξη των δραστηριοτήτων της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών-Πλούσιο έργο!(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στο Κέντρο της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που βρίσκεται στο ισόγειο της αίθουσας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου πραγματοποίησε την έναρξη των δραστηριοτήτων της Διακονίας.Μετά την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ακολούθησε η ανάλυση του ετησίου συνθήματος: «δουλεύοντες τῷ Κυρίῳ μετά πάσης ταπεινοφροσύνης» (Πραξ. 20, 19).

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λειτουργεί κανονικά και κατά το Εκκλησιαστικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κέντρο το Αγρίνιο. Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, τη Σκέπη της Παναγίας της Παραμυθίας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κοσμά, συνεχίζεται το έργο της διακονίας και παραμυθίας των ψυχών, με τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της εμπιστοσύνης στο Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί την στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο .

 Το έργο της Παραμυθίας εστιάζεται στην πνευματική, ηθική και ψυχολογική στήριξη της γυναίκας. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια, κυρίως συντροφιά σε μοναχικά άτομα. Πραγματοποιούνται επισκέψεις αγάπης σε μοναχικά άτομα, σε ιδρύματα, στο νοσοκομείο, σε ειδικά σχολεία, σε έκτακτες ανάγκες πόνου και θλίψης, προσφέροντας τον παραμυθητικό λόγο μαζί με την υλική βοήθεια.

 

Παράλληλα με τη Δημιουργική απασχόληση των παιδιών, οι μητέρες των παιδιών κουβεντιάζουν παιδαγωγικά και πνευματικά μετά από μία εισήγηση από επιστήμονες της Διακονίας. Ακόμη διατίθεται τράπεζα ενδυμάτων, από την οποία διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες, παιδιά, καθώς και ρουχαλάκια για βρέφη. Στη Διακονία λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται επωφελείς συνάξεις, με θέματα Υγείας για τη γυναίκα, και άλλες πνευματικές ευκαιρίες σε μηνιαία βάση, που αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινό bazaarμε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Πασχαλινό bazaarμε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Οι εκπαιδευόμενοι του εργαστηρίου λαϊκής τέχνης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Μαρίας Φερεντίνου και...

Το Ορατόριο «Ω γλυκύ μου έαρ» παρουσίασε η Γυναικεία Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία Αγρινίου «Αγία Σκέπη»

Το Ορατόριο «Ω γλυκύ μου έαρ» παρουσίασε η Γυναικεία Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία Αγρινίου «Αγία Σκέπη»

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μετέβη στην Παλαιά Δημοτική Αγορά της πόλεως και παρακολούθησε το Ορατόριο «Ω γλυκύ...

Τους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων του Αγρινίου τίμησαν με μια συγκινητική εκδήλωση Ιδιοκτήτες Τοπικών Εφημερίδων

Τους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων του Αγρινίου τίμησαν με μια συγκινητική εκδήλωση Ιδιοκτήτες Τοπικών Εφημερίδων

Τους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων της πόλεως του Αγρινίου τίμησαν με μια συγκινητική εκδήλωση, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, οι...