Ενδιαφέρον τριών Αμερικάνων επενδυτών για το Πλατυγιάλι/ Επίσημες δηλώσεις (βιντεο)

  • Στον Αστακό ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Παπαδημητρίου

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου ανακοίνωσε σήμερα  κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου που επισκέφτηκε τόσο τη ΝΑΒΙΠΕ στις 12.30 το πρωί όσο και το δημαρχείο Αστακού, μετέπειτα.

Ο υπουργός επισκέφθηκε την περιοχή του Ξηρομέρου με αφορμή την παρουσία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα λάβει χώρα στην Πάτρα. Στη ΝΑΒΙΠΕ η επίσκεψη του Υπουργού έγινε παρουσία του Διευθυντή κ.Κολώνια, υπηρεσιακών παραγόντων, της βουλευτή κ.Μ.Τριανταφύλλου  και του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ.Σπίρτζη, Σταύρου Καραγκούνη.Όπως δήλωσε στο AgrinioSite.gr ο δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης ο Υπουργός ενθουσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις και για πρώτη φορά επίσημα δήλωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από 3 Αμερικανούς επενδυτές για την αγορά και την αξιοποίηση του λιμανιού. Επενδύσεις που αφορούν  υπηρεσίες logistics ή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πράσινη ανάπτυξη που δεν θα μολύνει το περιβάλλον. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ.Γαλούνης οι Αμερικανοι έχουν επισκεφθεί την περιοχή τρεις φορές παρακολουθούν το λιμάνι τα δύο τελευταία χρόνια και πιθανότατα έως τα τέλη του 2018 θα έχουν μπει και οι υπογραφές, αν υπάρξει και η συμφωνία των τραπεζών (που ανήκει το λιμάνι) όσον αφορά το τίμημα.
Βέβαια ο κ.Γαλούνης έθεσε και το θέμα του οδικού δικτύου, που αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η επένδυση αυτή αφήνοντας να εννοηθεί ότι και στον τομέα αυτό ενδέχεται να υπάρξουν εξαγγελίες από την Κυβέρνηση “Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι έστω κι αν προχωρήσει η επένδυση αν τουλάχιστον δεν προχωρήσει η σύνδεση του Πλατυγιαλίου και του  Αστακού, η σύδεση του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό και με τον Αστακό” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Γαλούνης.  

τη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ερ. Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Κ. Κυριάκος οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Θ. Λιβάνης, Β. Τσάρκος, Π. Γαζέτας και Π. Γκόλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξηρομέρου κος Κ. Λαϊνάς, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Ε. Μάντζαρης.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω αιτήματα:
    • Την Άμεση Αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου
    • Την Κατασκευή νέου οδικού δικτύου Αστακός – Πλατυγιάλι και τη σύνδεση του με την Ιόνια Οδό
    • Την Οριστική λύση της υδροδότησης του Δήμου Ξηρομέρου
        α. Κατασκευή νέου εξωτερικού δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού
        β. Κατασκευή νέου εξωτερικού δίκτυο ύδρευσης του ΣΥΚΞ
    • Την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Σφαγείων         Αστακού.

Κλείνοντας ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Δήμου και δήλωσε ότι θα συμβάλει θετικά για την επίλυσή τους.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Υπουργού.

Πληροφορίες μας λένε ότι ενδέχεται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο κ. Παπαδημητρίου να επισκεφθεί και το Μεσολόγγι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και έπειτα θα επισκεφθεί μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, και τις αλυκές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παναιτώλιο: Κάτοικοι ζητούν να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο, στο ύψος των Αμπαριών

Παναιτώλιο: Κάτοικοι ζητούν να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο, στο ύψος των Αμπαριών

Στις 7 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατοίκων στο κατάστημα του Βασίλη Ζυγούρη στα Αμπάρια.                                                                                      Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή...