Ο τεχνικός του Παναιτωλικού… βγήκε μπροστά μετά την ήττα των «κυανοκίτρινων»

Προβληματισμένος και λογικά από την σημερινή εμφάνιση του Παναιτωλικού ήταν ο Μάκης Χάβος. «Κάναμε το χειρότερο ημίχρονο από την ημέρα που είμαι στην ομάδα. Αυτό ίσως οφείλεται ότι δε μπήκαμε με το μαχαίρι στα δόντια αλλά χαλαροί με αποτέλεσμα να δεχθούμε δύο γκολ μέχρι το 8’ και αυτό ήταν μια ψυχρολουσία και για τους παίκτες και για όλους μας στο γήπεδο. Δεν ήμασταν καλοί σε καμία φάση του παιχνιδιού. Η ομάδα της Ξάνθης στη συνέχεια άλλαξε το σχηματισμό της δείγμα ότι σεβάστηκε τον Παναιτωλικό και είχαμε γενικώς πολλά προβλήματα σαν ομάδα. Εκεί που θεωρώ ότι αρχίσαμε να πατάμε στο γήπεδο, δεχθήκαμε και το τρίτο γκολ σε πολύ κομβικό σημείο με αποτέλεσμα να πάμε με το 0-3 στα αποδυτήρια, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.
Προσπαθήσαμε να τονώσουμε την ψυχολογία των παιδιών. Στο 47΄χάσαμε μια καλή ευκαιρία μήπως ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Δυστυχώς και οι τρεις φάσεις που κάναμε, κλασσικές για γκολ, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι συγκέντρωση, δουλειά και μόνο δουλειά», είπε αρχικά.
Και μετά του μεταφέρθηκε πως η σημερινή εμφάνιση ήταν χειρότερη από εκείνη με τον Απόλλωνα. «Ήμασταν όντως ανύπαρκτοι. Με τον Απόλλωνα σας είπα ότι στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε  ποδόσφαιρο. Ήταν άλλο εντελώς παιχνίδι. Σήμερα η ομάδα στο πρώτο μέρος ήταν ο χειρότερος Παναιτωλικός από τότε που ήρθα. Το γιατί έγινε αυτό, δεν είναι αμέσως μετά το παιχνίδι να το κρίνουμε. Σίγουρα μας προβληματίζει και μας στεναχωρεί. Το κακό ξεκίνησε από το παιχνίδι με τη Λιβαδειά… Αλλά όπως σας είπα, σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές, και αυτό είναι ευθύνη και του προπονητή, με το μαχαίρι στα δόντια», σχολίασε και ύστερα ρωτήθηκε για τα ατομικά λάθη που γίνονται. «Πολύ σωστή η παρατήρηση. Αν δείτε και στα προηγούμενα παιχνίδια τα γκολ που έχουμε φάει, δεν είναι αποτέλεσμα κακής αμυντικής λειτουργίας ή δουλειάς, αλλά αποτέλεσμα ατομικών λαθών».
Κλείνοντας ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι έκανε κάποιο λάθος, όπου και ανέλαβε την ευθύνη. «Όταν μία ομάδα χάνει 1-3 εντός έδρας, η ευθύνη είναι αποκλειστικά του προπονητή. Αν σας καλύπτει αυτό… Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας βελτιώθηκε πάρα πολύ, βοήθησαν πολύ οι αλλαγές και δεν ξέρουμε πώς θα ήταν αν αυτά τα δύο αμυντικά χαφ (σ.σ. Πάουλο, Μπεχαράνο) έπαιζαν από την αρχή».
 
gazzeta.gr

Σχετικά Άρθρα