Gingerbread cookies… Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με την πιο εύκολά συνταγή… Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο εύκολα και τραγανά είναι…
Υλικά – Gingerbread cookies
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.τ.γ. Τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.τ.γ. Κανέλα σκόνη
- 1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.τ.γ γαρύφαλλο
- Αλάτι
- 160 γρ. βούτυρο
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. μελάσσα
- 1 αυγό
- Βανίλια
Για το γλάσο
- 3 ασπράδια αυγού
- 480 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Διαδικασία
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι,τα μπαχαρικά και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη μελάσσα, το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ομογενοποιούμε καλά χτυπώντας. Μεταφέρουμε σε μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο,πιέζοντας να γίνει λεπτό. Βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο, ακόμα και όλο το βράδυ,ακόμα καλύτερα. Όταν κρυώσει, ανοίγουμε με πλάστη (να έχει λίγο πάχος,όσο 1/2 δάχτυλο), θέλει μπόλικο αλεύρι απο κάτω αλλά και απο πάνω για να ανοίξει σωστά. Κόβουμε με τα κουπάτ με τα σχεδιάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 10-12 λεπτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για το γλάσο: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να γίνονται λευκά και στη συνέχεια σιγά σιγά χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λευκό αφράτο μείγμα(μαρέγκα) και να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλουμε μοιράζουμε τη μαρέγκα σε μπολάκια και κάνουμε διάφορα χρώματα με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε σχεδιάκια πάνω στα μπισκότα.













