Quantcast

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων από την Λεπενού- Τι έγινε στη συνάντηση με Κατσιφάρα (φωτο-video)

“Η Περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Οι υπηρεσίες μας  δεν έκαναν  κανέναν απολύτως  έλεγχο.Την ευθύνη την έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ που διενήργησε τον έλεγχο” τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ.Κατσιφάρας  στις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων της Λεπενούς.

Ο κ.Κατσιφάρας άκουσε με προσοχή τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων οι οποίοι μεταξύ άλλων τόνισαν “Στις αρχές Ιανουαρίου και μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά απο καταγγελία ήρθαν στο χωριό μας και διεξήγαγαν ελέγχους. Φυσικά δεχθήκαμε τους ελέγχους και περιμέναμε το αποτέλεσμα αυτών. Εδώ και μερικές ημέρες καταφθάνουν τα πρακτικά των έλεγχων τα οποία κατακρεουργούν ψευδώς τις κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις” . Βεβαίως οι κτηνοτρόφοι στην συνάντηση που είχαν κατανόησαν ότι την ευθύνη έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησαν όμως από την Περιφέρεια  στο διάστημα που ασκούνται  τα ένδικα μέσα (ενστάσεις κ.λ.π) να μην γίνει αλλαγή στοιχείων  στην κτηνιατρική βάση δεδομένων, έως να σταλούν τα τελικά αποτελέσματα (μετά τις ενστάσεις) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αναγκαστήκαμε χθες να συναντήσουμε αιφνιδιαστικά τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα όπως όλοι αντιληφθήκατε επειδή η Αντιπεριφερειάρχης ήταν μονίμως απασχολημένη . Όπως σας εξηγήσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση , ούτε στον κόπο να απαντήσει η ίδια δεν μπήκε η κ. Σταρακά αλλά προτίμησε να βάλει τον καταγγελλόμενο απο την πλευρά μας Διευθυντή της ΔΑΟΚ! Που ξανακούστηκε να διαμαρτύρεται ένα ολόκληρο χωριό για ένα υπάλληλο της Περιφέρειας και η Αντιπεριφερειάρχης να βάζει αυτόν να απαντά! Ευτυχώς όμως ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να χαρίσει ένα δρόμο στους Λευκαδίτες και μπήκε στο κόπο χθες να εξηγήσει σε εμάς τους ιθαγενείς Δημότες τους λόγους που του επέβαλλαν να το κάνει! Το ευτύχημα διπλό στην περίπτωση μας γιατί καταφέραμε και μας άκουσε. Η χθεσινή υποχώρηση της Περιφέρειας μέσω εντολών του κ. Κατσιφάρα στα δίκαια αιτήματα μας συνιστά μερικώς δικαίωση στον αγώνα μας και αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μας. Είμαστε πεπεισμένοι οτι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί στο σύνολο του αλλά μέχρι τότε ζητάμε την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που θέσαμε χθες στον κ. Περιφερειάρχη!
Το σκηνοθετημένο αποτέλεσμα του ελέγχου και οι μεθοδεύσεις που έγιναν σε βάρος μας , φέρουν το ονοματεπώνυμο του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Στέφανου Νικολόπουλου!
Ζητούμε την παραίτηση του μετά την χθεσινή σας οπισθοχώρηση η οποία φανταζόμαστε  αναγνωρίζει τις μεθοδεύσεις και τις αυθαιρεσίες που συντελέστηκαν εις βάρος μας απο πλευράς ΔΑΟΚ!
Για όλα αυτά, ενήργησε άραγε αυτοβούλως ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ή κατόπιν εντολών; Και ο εντολέας ήταν άραγε η περιφερειακή αρχή ή μήπως ήταν επιλογή του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ να «καθαρίσουν» τη Λεπενού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα άλλης κατανομής των πόρων;
Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε κ. Κατσιφάρα!!

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ και πουθενά. Πρέπει να καταλάβετε επιτελούς πως δεν είναι το Κάτω Παρτάλι η Λεπενού για να χρειάζεται ως Ρομπέν των Βοοειδών τον Προϊστάμενο σας! Αν τώρα  για δικούς σας λόγους δεν επιθυμείτε την παραίτηση του τότε ζητάμε να στείλετε την υπόθεση μας στη ΔΑΟΚ Λευκάδας …τώρα που σας έχουν και υποχρέωση!

Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Λεπενούς 

Related Posts

Comments are closed.