Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα επικαλούμενοι διάφορους οργανισμούς ή ιδρύματα. Κρούσματα τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ευτυχώς προς ώρας δεν έχει καταγραφεί κανέναν.Όλα αυτά είναι σε γνώση της αστυνομίας και καθόλου τυχαία η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες
Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, παράρτημα του οποίου υπάρχει και στην πόλη μας. Όπως αναφέρει ο οργανισμός, επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια, διευκρινίζει για ακόμα μία φορά ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ΄ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».