Quantcast

Απεργία 17 Μαΐου: Αναλυτική λίστα με το ποιοι απεργούν – Συγκέντρωση στο Αγρίνιο!

  • Νεκρώνει η χώρα από την Γενική Πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα που πλήττει κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και επαγγελματίες με τον νέο υπολογισμό των εισφορών Αντωνόπουλος Γιώργος

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας και να δώσουν αγωνιστικό μαχητικό παρών:

  • Την Τετάρτη 17 Μάη  και ώρα 10:00 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση    στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο  .
  • Την Πέμπτη 18 Μάη ώρα 7:30 μ.μ.  στο συλλαλητήριο  στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο  για να εκφράσουμε  την αντίθεσή μας  στη νέα ληστεία  και την κοροϊδία  κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. και συνολικά  ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  που από κοινού  σχεδιάζουν  και εφαρμόζουν  κυβέρνηση- κουαρτέτο – κεφάλαιο

Επίσης  έως και σήμερα το σύνολο των συνδικάτων της χώρας μετά την προκήρυξη της απεργίας της 17ης Μαίου από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενώ την Πέμπτη 18 Μαΐου θα συμμετάσχουν και στο Συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα ψήφισής των μέτρων. Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας αλλά ακόμα και των  ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής.

Η λίστα με τις συμμετοχές στην απεργία της 17ης Μαΐου

Πλοία Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.

Γιατροί Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς που πρόκειται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Μένει να οριστεί και ποια θα είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σημειώνεται ότι η απεργία πραγματοποιείται ενόψει της ψήφισης των μέτρων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές προς το χειρότερο στις ομαδικές απολύσεις.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια». Το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με την ΟΙΥΕ φέρνει και νέα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα: καταργείται το Υπουργικό βέτο που υπήρχε στις ομαδικές απολύσεις με σκοπό να αμβλύνονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζόμενους ελεύθερα και χωρίς καμία προέγκριση, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα εξετάζει εκ των υστέρων μόνο την τυπική νομιμότητα και όχι τις κοινωνικές συνέπειες οι ΣΣΕ δεν επανέρχονται, ούτε η κήρυξή  τους ως υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες η Μεσολάβηση και η Διαιτησία (ΟΜΕΔ) θα μπουν ξανά στο στόχαστρο  το απεργιακό δικαίωμα θα συρρικνωθεί. Νοσοκομεία

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Βγαίνουμε για άλλη μια φορά στο δρόμο ενάντια στην υπογραφή του 4ου μνημονίου, κατά όλων των μνημονίων, αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει γνωστό ότι διεκδικεί: -ανάκτηση των απωλειών -δωρεάν δημοσιά υγειά του ΕΣΥ και της προνοίας-επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση-ένταξη στα ΒΑΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στις 10.00 π.μ.» Η απεργιακή συγκέντρωση είναι καθορισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τραπεζουπάλληλοι Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση ΜΜΜ Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, μια νέα επίθεση έρχεται με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φέρνει μια καινούργια φοροεπιδρομή, με άμεσο αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποδοχών μας, τη νέα περικοπή των συντάξεων, το ξεπούλημα και των τελευταίων «ασημικών» της δημόσιας περιουσίας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Επισημαίνουν ότι από τη συμφωνία δεν εξαιρείται ο νευραλγικός χώρος των αστικών συγκοινωνιών και σημειώνουν πως «τα μέτρα που προωθούνται στο χώρο μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα εδώ και 6 χρόνια, και στοχεύουν σε ένα κράτος- επόπτη των αρμοδιοτήτων, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας». Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό.

Από αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη, 18 Μαΐου αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. Συγκεκριμένα το επιβατικό κοινό των λεωφορείων του ΟΑΣΑ θα πρέπει να γνωρίζει πως: Την Τρίτη 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17, ημέρα Τετάρτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. «Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι εργαζόμενοι στα τρόλει αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Πωλητές λαϊκών αγορών

Απεργούν την Τετάρτη 17 Μαΐου οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών Π.Ε.Π.Ρ.Ν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπετε να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 16 Μαΐου ημέρα Τρίτη και 17 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και από ώρες: 06:00 έως 10:00 αμφότερες Επαγγελματίες Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 17 Μαΐου, ημέρα Γενικής Απεργίας, ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ Οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό. Στο πλαίσιο αυτό ΓΣΕΒΕΕ καλεί όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς. Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει στην κεντρική κινητοποίηση της Αθήνας, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 11πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος με πορεία στη Βουλή.

Related Posts