Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν το AgrinioSite.gr είχε αποκαλύψει ‘ότι δέχονταν ηλεκτρονικά μηνύματ αρκετοί καταναλωτές στην Αιτ/νία  και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος με το οποίο τους υπόσχονταν ότι θα τους επιστραφεί ποσό χρημάτων από τη ΔΕΗ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ .

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), έστελναν e mail με θέμα «Ανακοίνωση επιστροφής» πληροφορώντας τους αποδέκτες ότι έχουν επιλεγεί για να λάβουν επιστροφή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού και για να γίνει αυτό θα έπρεπε ο αποδέκτης του μηνύματος να «κλικάρει» σε συγκεκριμένο σημείο που τους υποδεικνύεται πάνω στο κείμενο…ΤΟι δράστες  μάλιστα για να γίνονταν  πιστευτοί χρησιμοποιούσαν και το λογότυπο της ΔΕΗ.

Σήμερα όμως είχαμε εξελίξεις για την υπόθεση αυτή αφού δικογραφία κατά αγνώστων για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες λάμβαναν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία – πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.