Quantcast

Γ. Βαρεμένος : “Πώς θα μπει η Αιτωλοακαρνανία στον χάρτη του τουριστικού ενδιαφέροντος”

Το σχέδιο σύνδεσης των αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας με τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ώστε να δημιουργηθούν πολιτιστικές διαδρομές που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά το τουριστικό προϊόν του νομού, αναπτύσσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν η Αιτωλοακαρνανία, «ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, με δυνατή αγροτοκτηνοτροφική οικονομία και με τα περισσότερα υδατικά αποθέματα, πολλά νερά, φυσικές και τεχνικές λίμνες, ποτάμια που υδροδοτούν ακόμη και την Αθήνα», θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο τουριστικά, απαντά:

«Η Αιτωλοακαρνανία δίνει τα νερά της για να ξεδιψάσει η Αθήνα και η ίδια απολαμβάνει μια ξηρασία ως προς τη δική της ανάπτυξη. Δίνει και δεν παίρνει. Όχι ως αντάλλαγμα, αλλά ως μια προσπάθεια ισόρροπης ανάπτυξης. Ως προς τον τουρισμό, έχω προτείνει ένα πρότζεκτ που προβλέπει τη σύνδεση των αρχαίων θεάτρων -που είναι πέντε και σημαντικά, συν ένα έκτο, στο Αμφιλοχικό Άργος, που έχει εντοπισθεί αλλά δεν έχει ακόμη ερευνηθεί- με τις περιοχές φυσικού κάλλους, τις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, τη λίμνη Τριχωνίδα κλπ, ούτως ώστε η Αιτωλοακαρνανία να μπει δυναμικά στον χάρτη του τουριστικού ενδιαφέροντος. Περιμένω απάντηση από τον περιφερειάρχη, τον κ. Κατσιφάρα, για την ένταξη του σχεδίου στο περιφερειακό πρόγραμμα -το κονδύλι για ένα τέτοιο έργο είναι μικρό, κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ-, ενώ έχω ζητήσει και τη συμβολή του υπουργείου Περιβάλλοντος. Περιμένω απάντηση, όχι με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά με διάθεση μάχης για το αυτονόητο. Ναι, το αυτονόητο στην Ελλάδα είναι μέγιστο ζητούμενο. Κινδυνεύουμε να σηκωθούν οι αρχαίοι μας πρόγονοι από τους περικαλλείς τάφους τους και να μας πάρουν με τις πέτρες…».

Σε άλλη ερώτηση, για τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας όπου «μικρό παιδί δουλεύατε στα καπνά, από αγροτική οικογένεια σε μια από τις κύριες καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, χωρίς όμως να παραμελήσετε το σχολείο σας», ο Γιώργος Βαρεμένος επισημαίνει τις, από ορισμένες απόψεις, μεγαλύτερες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης. «Ναι, ήταν σκληρά τα χρόνια», λέει, «αλλά η Ελλάδα ακολουθούσε μια πορεία όπου η κάθε γενιά ζούσε καλύτερα από την προηγούμενη. Μέχρι που φτάσαμε στην κρίση και τη σημερινή γενιά, που είναι πιο άτυχη. Δεν της αξίζει το τέλμα και έχουμε ιερή υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να τη βγάλουμε απ’ αυτό. Αλλιώς, δεν θα μας το συγχωρήσει». 

Τέλος, στην ερώτηση «φοβάστε ΄΄σκουντουμπλιά΄΄, όπως λένε στο χωριό σας το πέσιμο, για τον κ. Τσίπρα, λόγω των μέτρων που καλείται να πάρει και της γενικότερης δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα;», ο Γιώργος Βαρεμένος απαντά: «Δεν ανήκω στους χαρωπούς και τους υπεραισιόδοξους. Δεν έχει όμως νόημα να ξορκίζει κανείς το κακό, αλλά να το προλαμβάνει και να το αντικαθιστά με το καλό ή και το καλύτερο. Μετά από επτά χρόνια κρίσης, ο λαός μας δικαιούται να ελπίζει ξανά…».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης, εκτός από την εφημερίδα, είναι αναρτημένο στη σελίδα Giorgos Varemenos στο Facebook.

Related Posts