Quantcast

Δήλωση του Νίκου Μουρκούση

Προ ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση της 24/10/17 του Δ.Σ.

 Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί συμπολίτες.

   Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας, τελευταία αναδύει οσμές σκανδάλων και κακοδιαχείρισης.

   Σηματοδοτείται από δημόσιες συγκρούσεις αιρετών και υπαλλήλων,  που ξενίζουν τους δημότες μας.

   Διανθίζεται από εξαγγελίες εκ μέρους του Δημάρχου, προθέσεων και έργων, χωρίς όμως τεκμηρίωση και χωρίς πλατιά δημόσια ενημέρωση.

   Η πρόσφατη δημόσια επιστολή του Διευθυντού της ΔΕΥΑΜ, βρίθει καταγγελιών, τις οποίες δεν μπορούμε να αντιπαρέλθουμε. Ειδικά, η καταγγελία ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος, παροτρύνει τους Αιτωλικιώτες να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού που χρησιμοποιούν, είναι βόμβα στα θεμέλια του Δήμου και χρειάζεται ευθεία και πειστική απάντηση.

   Θα εισπράξετε τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν συνολικά οι καταναλωτές, ως νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ. Καραπάνο, ή θ’αφήσετε τον λογαριασμό στον επόμενο δήμαρχο;

    Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ, στο ίδιο μήκος κύματος, θέτει επιτακτικά ερωτήματα για την ποιότητα και την αξιοπιστία της μελέτης που εκπονείται, σχετικά με την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Δεδομένου ότι σύντομα, απ’ότι φαίνεται,  θα κληθούμε ν’ αποφασίσουμε για την συνέχιση η μη της λειτουργίας της.

   Οι «διαρροές» στον φίλιο Τύπο και οι προθύστερες ανακοινώσεις του Δημάρχου σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνον σύγχιση δημιουργούν.

   Ταυτόχρονα, οι ανακοινώσεις παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση (για παράδειγμα, καθαρισμός αποστραγγιστικών αυλάκων, διαταγές πληρωμής εργασιών πρασίνου, κ.ά.), παραμένουν χωρίς πειστικές απαντήσεις.

   Όλοι παραπέμπουν σε μελλοντικές δικαστικές διαμάχες για απόδειξη του αντιθέτου. Τη στιγμή που ο Δήμαρχος ανεβοκατεβαίνει πλέον τακτικά τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου, για διάφορες υποθέσεις.

   Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και όσα στελέχη του συνδυασμού του τον στηρίζουν ακόμη, να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου.

    Να ενημερώνουν και ν’ αναλύουν τις ενέργειες και τις προθέσεις τους, που μεταφράζονται σε δημοτικό χρήμα.

   Να τιμούν και να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον έλεγχο της Αντιπολίτευσης, έστω κι αν δεν είναι αρεστός.

   Να σταματήσει η φάμπρικα των μηνύσεων, αγωγών, εκφοβισμού και γενικά της παρελκυστικής τακτικής, που διευκολύνεται από την αντικειμενικά αργή απονομή της δικαιοσύνης.

   Η θητεία σας κ. Δήμαρχε, θα τελειώσει σύντομα, η εμπλοκή σας όμως στη δικαιοσύνη θα κρατήσει χρόνια. Κι εμείς θα είμαστε εδώ, γιατί εδώ γεννηθήκαμε και επιλέξαμε να ζήσουμε. Και τότε θα τα ξαναπούμε.

   Τελειώνοντας, να επισημάνω ότι προχθές, με τα πρωτοβρόχια, τα νερά στα ρείθρα των πεζοδρομίων της πόλης του Μεσολογγίου έφτασαν τα 15 εκατοστά. Μπορείτε να εγγυηθείτε στους δημότες ότι έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των φρεατίων ή θα κλαίτε ως «μωρές παρθένες» εκ των υστέρων, επιρρίπτοντας αλλού τις ευθύνες, σε περίπτωση πλημμυρών και καταστροφών, όπως πέρυσι;

Νίκος Μουρκούσης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών»

Related Posts