Quantcast

Θέρμο: Απονομή βραβείων αριστείας Μνήμης «ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Την Παρασκευή ,7 Απριλίου 2017 το Γενικό Λύκειο Θέρμου οργάνωσε τρεις εκδηλώσεις στο Θέρμο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Λυκείου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κων/νος Μαραγιάννης παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις χαρακτήρισε τη μέρα ως μέρα αλληλεγγύης και πολιτισμού για τα σχολεία του Θέρμου, αφού με τις εκδηλώσεις αυτές, το Λύκειο και το Γυμνάσιο παρουσιάζουν στην κοινωνία του Θέρμου την κοινωνική και πολιτιστική τους δράση.

17634557_1523108254421838_1754310328518428198_n
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τη «Φλόγα» έγινε ενημερωτική ομιλία από τη γιατρό κ. Κατερίνα Γραφανάκη για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ η υπεύθυνη του παραρτήματος της «ΦΛΟΓΑΣ» Ναυπάκτου κ. Βιολέττα Πλέσσα παρουσίασε τη δράση της οργάνωσης και το πολύπλευρο έργο που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη και ιατρική βοήθεια στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
Στη συνέχεια, έγινε απονομή των βραβείων Αριστείας ,στη μνήμη του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού Σπύρου Μαρκόπουλου , ένα βραβείο που είχαν καθιερώσει οι γονείς του αείμνηστου Σπύρου που χάθηκε, πρόωρα, τον Απρίλη του 2009. Η μαθήτρια Ελπίδα Πυλαρινού παρουσίασε το βιογραφικό του Σπύρου, τονίζοντας την ανιδιοτελή του προσφορά στη μόρφωση όλων των παιδιών πέρα από το όρια της τάξης, αφού πρόσφερε δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και συμμετείχε στην εκπαιδευτική αντιρατσιστική κίνηση «Πίσω θρανία». Επίσης , συμμετείχε στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών «Ένα σχολείο για τη Γάζα». Το σχολείο αυτό δημιουργήθηκε στο μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό των κατεχόμενων, στη συνοικία Τζαμπάλια, προπύργιο της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και φοιτούν σ΄αυτό, πάνω από 2.500 μαθητές . Στο σχολείο δόθηκε τιμητικά το όνομα Σπύρος Μαρκόπουλος. Την απονομή των βραβείων έκανε ο αδελφός του Σπύρου, Δημήτρης Μαρκόπουλος που τόνισε τη σημασία της παιδείας για την υπέρβαση της κρίσης και αναφέρθηκε στις αξίες της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης που υπηρέτησε ο αείμνηστος Σπύρος. Τα βραβεία, που δόθηκαν για τελευταία φορά, για το σχολικό έτος 2013-14, πήραν οι μαθήτριες και ήδη φοιτήτριες Σπυριδούλα Καραγεώργου του Ιωάννη και Βασιλική Χρυσικού του Δημητρίου που είχαν συγκεντρώσει τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου, θα αναζητηθεί άλλος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Σπύρου, μέσα από τον οποίο θα αναδεικνύονται τις αξίες τις οποίες υπηρέτησε και για τις οποίες αγωνίστηκε.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Θέρμου «Οίκος Ευγηρίας» Η ευτυχισμένη Δύσις» του Μανόλη Κορρέ, μια θεατρική παράσταση θαυμάσια που έχει ήδη αποσπάσει πολλούς επαίνους και κατά την παρουσίαση που έγινε στο Αγρίνιο στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ. Τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά και θύμιζαν επαγγελματίες. Αξίζουν, πραγματικά, συγχαρητήρια στους συντελεστές της σκηνικής διδασκαλίας: Αγλαΐα Σύρου, Διευθύντρια του Γυμνασίου τους εκπαιδευτικούς Αλεξάνδρα Κούκου και Γερασιμούλα Σταμούλη και κυρίως στα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για αυτή την παράσταση.

Related Posts