«Καζάνι»  που βράζει είναι η περιοχή Αη-Βασιλιώτικα του Δήμου Αγρινίου μετά και την τελευταία, άγρια συμπλοκή  που σημειώθηκε στην περιοχή .

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής η κατάσταση είναι τραγική , αφού είναι πλέον πολύ συχνά τα φαινόμενα  φθορών  και αναίτιους βανδαλισμούς αλλά και ξυλοδαρμούς ακόμη και αστυνομικών. Όλοι κλείνουν  τα μάτια μπροστά σ’ αυτή την απειλή και κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Αγρινίου, λένε οι κάτοικοι.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας βέβαια γίνονται επιχειρήσεις, τακτικά  στους οικισμούς των ρομα και ιδιαίτερα στα Αη Βασιλιώτικα, όμως, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη , η Αστυνομία δεν είναι αυτή που μπορεί να πατάξει πλήρως το φαινόμενο της παραβατικότητας είτε προέρχεται από ρομα, είτε από οποιονδήποτε άλλο,  χρειάζονται και άλλες δράσεις από το κράτος. Η αστυνομία αναλαμβάνει δράσεις ώστε να μειωθεί η ένταση του προβλήματος.

Βέβαια στο στόχο των ατόμων, με παραβατική συμπεριφορά, βρέθηκε και η αστυνομία. Στο τελευταίο περιστατικό μάλιστα  αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή, για να επέμβουν σε ομάδα 5-6 νεαρών ρομα που επιχείρησαν να μπουν σε σπίτι και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη, πετροβολήθηκαν!

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε συσταθεί μια  επιτροπή (από εκπροσώπους του συλλόγου , των ρομα, της αστυνομίας , του Δήμου Αγρινίου κ.τ.λ)  η οποία θα ασχολούνταν ενεργά  με  τα προβλήματα της συμβίωσης των δύο κοινοτήτων, ώστε  να μην ξεχαστούν και να επιλυθούν. Όπως αποκάλυψε όμως μιλώντας στο agriniosite.gr o πρόεδρος του συλλόγου κ.Παπαθανάσης παραιτήθηκε από την επιτροπή διότι, όπως μας εξηγεί,  δεν τελεσφόρησε.

Νανά Θεοδωροπούλου