Η πρόταση του Δήμου Αγρινίου έπιασε πολύ χαμηλή  βαθμολογία στα κριτήρια που είχαν τεθεί και έτσι δεν φαίνεται να προχωρά ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την περιοχή της Μακρυνείας  και δεν διαφαίνεται και  φως  ώστε να επιλυθούν  άμεσα τα προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή. Πρόκειται για το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ», προϋπολογισμού κοντά στο 1 εκ.ευρώ H ΔΕΥΑ Αγρινίου κατέθεσε πριν από ένα χρόνο περίπου πρόταση για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών,Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» στο πλαίσιο της πρόσκλησης  με τίτλο «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών»..

Με το έργο αυτό θα αναβαθμίζονταν το δίκτυο  ύδρευσης της Μακρυνείας και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που είναι και το πιο προβληματικό και στο οποίο οφείλονται οι αλλεπάλληλες διακοπές νερού αφού σπάει σε τακτά χρονικά διαστήματα  και οι πολίτες στερούνται το νερό.

Σύμφωνα  λοιπόν με πληροφορίες  του AgrinioSite.gr φαίνεται πως  τελικά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έκανε τις σχετικές αξιολογήσεις και κατέληξε στον οριστικό πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων και από τις συνολικά 120 προτάσεις που κατατέθηκαν ανά την χώρα η ΔΕΥΑ Αγρινίου κατέλαβε μια από τις τελευταίες θέσεις (109η θέση) εξασφαλίζοντας χαμηλή βαθμολογία 4,8 και έτσι το έργο δεν  φαίνεται να εντάσσεται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, aφού προτάθηκαν για ένταξη οι 71!

Αυτό αποτελεί  ένα ακόμη πλήγμα αφού “ζεστά” χρήματα που θα μπορούσαν να έρθουν στο δήμο για έργα ζωτικής σημασίας χάνονται όπως χάθηκε κατά τον δήμαρχο Αγρινίου και  ο φάκελος  που είχε την πρόταση της ΔΕΥΑ για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Καστράκι,  ύψους  6εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αξιολογηθεί καν για ένταξη στο ΕΣΠΑ! 

Και με όλα αυτά θυμηθήκαμε και την εξεταστική επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να ανακαλυφθεί, όπως είπε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου, ο υπεύθυνος  που έστειλε σε “λάθος διεύθυνση”  το φάκελο  που είχε την πρόταση της ΔΕΥΑ για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Καστράκι!

  • Αλήθεια 1 1/5 χρόνο μετά  η επιτροπή δεν έβγαλε ακόμη  το πόρισμα της;