Από τις 7 το πρωί είναι σε εξέλιξη οι εκλογές στα Πανεπιστήμια της χώρας, με τους φοιτητές να καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, ζητώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης.

Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, έχοντας μαζί τους το φοιτητικό τους πάσο.

Χαρακτηριστικό και της φετινής διαδικασίας είναι ότι δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εκείνη που διεκδικεί την πανελλαδική πρωτιά για 32η φορά.

Επίσης όπως κάθε χρόνο, δε λείπει η ανησυχία που προκαλεί ο φόβος επεισοδίων. Οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΣΠ), η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετέχουν επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Τέλος να επισημάνουμε ότι με έγγραφο που απέστειλε στους Προέδρους των Τμημάτων η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών 2018 αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι, Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 43/παρ. 2 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΓΙανεπιστημίου Πατρών, κατά την Τετάρτη 16 Μαίου 2018, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, δεν πραγματοποιούνται μαθήματα καθώς επίσης και εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές, εκπαιδευτικές και ασκήσεις υπαίθρου. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε πολύ όπως διευκολύνετε τους φοιτητές για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής τους διαδικασίας”.