Quantcast

Σκληρή ανακοίνωση Φερεντίνου στο θέμα που “άνοιξε” ο Παπαναστασίου!

Σκληρή και κατά του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου είναι η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ” και Μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με επικεφαλής τον κ. Ευθύμιο Φερεντίνο σχετικά με την χρηματοδότηση των δρόμων Ακτιο – Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα – Λευκάδα από το ΠΕΠ δυτικής Ελλάδος…Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει  με στοιχεία τα όσα δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολος Κατσιφάρας και στρέφεται με σκληρό τρόπο και κατά του νυν Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας “Όσο για τους πανηγυρισμούς του νυν Δημάρχου, 3 χρόνια μετά την ένταξη του συγκεκριμένου έργου(!), εγγράφονται και αυτοί στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο, προφανώς σίγουρος ότι ο δημότες έχουν πάθει αμνησία…”
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση
       Πολύς αχός ακούγεται τις τελευταίες μέρες στον Νομό μας, σχετικά με την ένταξη του «Έργου σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας.
     Θέλουμε να θυμίσουμε ότι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έγινε το 2014 (3 χρόνια πριν) και περιλαμβάνεται στο «Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών» (ΣΠΕΜ), το οποίο τότε εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη προοπτική του ΕΣΠΑ 2014-2020.
       Συγκεκριμένα, στην σελίδα 12 του Παραρτήματος Γ του ΣΠΕΜ αναφέρεται το συγκεκριμένο έργο με αριθμό 174 και προϋπολογισμό 38.000.000 ευρώ.
     Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Λευκάδα θεωρήθηκε πολύ σωστά έργο εθνικής σημασίας από την τότε κυβέρνηση. Ο σημαντικός τουριστικός προορισμός της Λευκάδας απαιτεί εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων και σύνδεση με την Ιόνια Οδό.
      Η σύνδεση αυτή θα γίνει μέσα από την περιοχή του Δήμου μας με τους κόμβους Βόνιτσας και Ακτίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασφαλή πρόσβαση και των δημοτών μας στην Λευκάδα. Ο σημερινός δρόμος-καρμανιόλα θα αντικατασταθεί από Εθνική Οδό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, αν αναλογιστούμε τις σχεδόν καθημερινές δραστηριότητες μας στην Λευκάδα (ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κλπ.), πέρα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που μας συνδέουν με το νησί……..
Επιπλέον, το έργο αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση στη περιοχή μας και θα συντελέσει στην τοπική ανάπτυξη, μέσα από την προσέγγιση των επισκεπτών της Λευκάδας και τις ανάγκες που πάντα δημιουργεί και εξυπηρετεί η διάνοιξη ενός αυτοκινητόδρομου.
      Το ζήτημα της χρηματοδότησης, για το οποίο γίνεται ο μεγαλύτερος θόρυβος, είναι εντελώς τεχνικό θέμα. Η κυβερνητική απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η εκτέλεση του «Έργου σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας». Η χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας γίνεται με βάση αυτή την απόφαση και έγκριση. Αν το έργο αυτό δεν είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ, το ΠΕΠ θα ήταν μειωμένο κατά το ποσό του προϋπολογισμού του έργου (38.000.000 ευρώ λιγότερα). Οι εγκρίσεις των ΠΕΠ και των χρηματοδοτήσεωνγίνονται με βάση τα εγκεκριμένα έργα… δεν είναι χρήματα στη διάθεση της Περιφέρειας, εν λευκώ…
      Συνοψίζοντας, το «Έργο σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός άξονας» έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον Νοέμβριο του 2014, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και με βάση την έγκριση αυτή προβλέφθηκε ο προϋπολογισμός στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που όλο το έργο θα εκτελεσθεί στο έδαφος του Δήμου μας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
-Οι διαμαρτυρίες για τις ανάγκες του Νομού μας, που δήθεν θυσιάζονται στο βωμό αυτού του έργου, από φορείς και άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα παραπάνω αυτονόητα εξυπηρετούν σκοπούς άσχετους με την ανάπτυξη του Νομού μας.
-Όσο για τους πανηγυρισμούς του νυν Δημάρχου, 3 χρόνια μετά την ένταξη του συγκεκριμένου έργου(!), εγγράφονται και αυτοί στην αγωνία του ναπαρουσιάσει έργο, προφανώς σίγουρος ότι ο δημότες έχουν πάθει αμνησία… Το ίδιο δεν κάνει και με τα δημοπρατημένα από το 2013 κα 2014 δημοτικά έργα;
Βόνιτσα 24/5/2017
ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ”

Related Posts

Comments are closed.