Μετά από πλήθος αντιδράσεων και  κινητοποιήσεων πολιτών για την καρμανιόλα της εθνικής οδού στο Αγρίνιο φαίνεται πως έχουμε σημαντικές εξελίξεις με παρέμβαση του Δημήτρη Τραπεζιώτη. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στις  27 Απριλίου του 2018, δύο άτομα κατηγορούμενα για παραλείψεις που αφορούν την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ.Τραπεζιώτης φαίνεται να μην μερίμνησαν για την κατασκευή πεζογέφυρας αλλά και κυκλικού κόμβου, στο ύψος του ΚΤΕΛ.

Το κατηγορητήριο μεταξύ άλλων αναφέρει:  «………..………… Κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι στο  Αγρίνιο και κατά τα έτη 2015-2016……..………..…δεν μερίμνησαν για την κατασκευή του έργου, …………………… προς άρση της επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες θέσεις, …………………….. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αντίρριο και ειδικότερα δεν μερίμνησαν τόσο για την κατασκευή υπέργειας διάβασης πεζών (πεζογέφυρας) όσο και δημιουργία κυκλικού κόμβου, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής αναστροφή, δεδομένου ότι δεν προβλέπετε από εκεί η δυνατότητα νόμιμης εισόδου-εξόδου από το Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ Αιτ/νίας. …………………………… Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται στις διατάξεις των άρθρων: 1, 14, 18, 26 παρ. 1β, 28, 51, 53, 57, 79 και 290 παρ. 2 του ΠΚ. …………………»

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ζήτησε την ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία μετά το τροχαίο με το φοιτητή που τραυματίστηκε θανάσιμα επί της Ε.Ο Αγρινίου – Αντιρρίου έμπροσθεν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας το οποίο προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των τροχαίων..

Ο κ.Τραπεζιώτης θυμίζουμε πως η μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου  έγινε κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για παρακώληση συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και βαριές σωματικές βλάβες ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες  σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή αυτού του εκτρώματος – καρμανιόλα.