Quantcast

Συνελήφθη ένας 35χρονος που θεωρείται βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις με βιτριόλι εναντίον του Αγρινιώτη δικηγόρου Παύλου Σαράκη

Συνελήφθη προ δύο ημερών στην Δραπετσώνα, από την ΕΛ.ΑΣ ένας 35χρονος που θεωρείται βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις με βιτριόλι εναντίον του γνωστού Αγρινιώτη  δικηγόρου Παύλου Σαράκη και της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα την περίοδο 2007-2008 αλλά πιθανόν και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Μάλιστα, για την περίπτωση της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 35χρονου Αλβανού -που φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερα από 20 ονόματα- από την 3η τακτική ανακρίτρια της Αθήνας ύστερα από σχετική αναγνώριση από το θύμα του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια σημαντική εξέλιξη για την διαλεύκανση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών.
Η επίθεση κατά του κ. Σαράκη σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο. Ο δικηγόρος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων. Ακολούθησε σειρά καταθέσεών του από το 2007 ως πρόσφατα στην Ασφάλεια Αττικής όπου αναφερόταν στον ύποπτο ρόλο «ανθρώπων της νύχτας» – που αναμιγνύονται σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων- προκειμένου να γίνει η επίθεση εναντίον του.
Με κύριο κίνητρο ότι ο δικηγόρος είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για σχέσεις μαστροπών και αστυνομικών. Για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε ο 52χρονος που έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις σωματεμπορίας, αλλά και σε ομάδα ποινικών ο οποίος φέρεται να παρακολουθούσε το γραφείο του δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας.
Η πιθανή εμπλοκή του συλληφθέντα τώρα Αλβανού προέκυψε από καταθέσεις, το 2009, δύο κρατουμένων στις φυλακές. Ανέφεραν λοιπόν στην Ασφάλεια Αττικής ότι ένας δολοφονηθείς είχε αναθέσει στον 35χρονο Αλβανό με το όνομα «Γιάννης» την επίθεση με το καυστικό υγρό.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί επέδειξαν στους δύο μάρτυρες φωτογραφίες του αλλοδαπού και ανεγνώρισαν ότι αυτός ανέλαβε το «συμβόλαιο» της επίθεσης κατά του κ. Σαράκη.
Από την πλευρά του ο ποινικολόγος σημείωσε ότι «τα χαρακτηριστικά του Αλβανού προσομοιάζουν με τον δράστη». Τις τελευταίες ώρες έχει κληθεί για την διαδικασία αναγνώρισης του «δια ζώσης». Οπως είχε προκύψει από έρευνα ο Αλβανός είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για παλαιότερη ανθρωποκτονία και τα ίχνη του είχαν χαθεί μετά την αποφυλάκιση του, τον Ιούλιο του 2006, από τις φυλακές Ναυπλίου.
Η επίθεση κατά της ευρωβουλευτού και συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Ανω Πετράλωνα όταν ένας ή δύο άγνωστοι έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαριές σωματικές βλάβες.
Η κ.Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευση στις εταιρείες καθαρισμού. Από ένα συνδυασμό στοιχείων για τον εντολέα, τον μεσάζοντα και τον τρόπο των συγκεκριμένων επιθέσεων, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι επιθέσεις κατά των Σαράκη και Κούνεβα να είναι κοινοί.

Βασίλης Λαμπρόπουλος- Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Related Posts