Την ανησυχία του εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κ.Νεκτάριος Φαρμάκης  αναφορικά με τη Λυσιμαχία ενώ καταγγέλλει  βλάβη στη Διώρυγα Δ20, η οποία όπως υποστηρίζει  παραμένει αδιόρθωτη, επισημαίνοντας τα εξής,

“Οικισμός Συκιάς στη λίμνη Λυσιμαχία. Το νερό φτάνει πλέον δίπλα σε σπίτια και ιδιοκτησίες. Η στάθμη φέρεται να ανέρχεται στα 16,49 μ. Υπενθυμίζω ότι αν η στάθμη φτάσει στα 16,60 μ. θα πρέπει να εκκενωθεί η περιοχή λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμύρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η βλάβη στη Διώρυγα Δ20 παραμένει αδιόρθωτη. Αύριο προβλέπεται ισχυρή βροχόπτωση, ιδίως τις βραδυνές ώρες. Αλήθεια, ποιος είναι ο τρόπος που αντιδρά στο φαινόμενο η Περιφερειακή Αρχή; Ίσως με δεήσεις να μην βρέξει για να μην ανέβει η στάθμη; Το ζήτημα της Διώρυγας είναι από καιρό γνωστό. Αν υπάρξουν ζημιές ή κίνδυνος ζωής, οι ευθύνες πλέον θα έχουν ονοματεπώνυμο” αναφέρει ο κ.Φαρμάκης.

Φωτογραφία του Nektarios Farmakis.

Είναι γεγονός ότι η στάθμη λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο έχει ανέβει σημαντικά όμως σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς Περιφέρειας το θέμα αυτό παρακολουθείται και φυσικά δεν υπάρχει θέμα εκκένωσης της περιοχής . Υπάρχει στο σημείο Φύλακας που ενημερώνει την τεχνική υπηρεσία για το ύψος της στάθμης του νερού και  η Διώρυγα Δ20  δεν λειτουργεί ως αποστραγγιστική είναι αρδευτική (θυμίζουμε και τις αντιδράσεις των οικολόγων) και αποστράγγιση γίνεται μέσω του Δίμικου και της διώριγας Δ28, κατεβάζοντας την στάθμη στην Λυσιμαχία περί τους 20 πόντους σε καθημερινή βάση..

 

Φωτογραφία του Nektarios Farmakis.