Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών για την εφαρμογή των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού σε όλη τη χώρα.
Κατά το τριήμερο 7 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου, διενεργήθηκαν συνολικά 358.518 έλεγχοι και καταγράφηκαν 722 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 527.050 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 97 επιχειρήσεις.
Αναλυτικά τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τους ελέγχους, τις παραβάσεις και τα πρόστιμα στη Δυτική Ελλάδα
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000€ σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας στο καθένα για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρείς (3) εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας προστασίας.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών εντός του καταστήματος.
Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.









