Ο Παναιτωλικός με ένα εκπληκτικό γκολ του Μεντόσα με εκτέλεση φάουλ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, πήρε μια ακόμη μεγάλη νίκη τη φετινή σεζόν και έβαλε σε μπελάδες τους πράσινους που είδαν τον Ανέστη να αποκρούει και πέναλτι του Καρλίτος ενόψει των playoffs.
Μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, με 1-0 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Παναιτωλικό, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ένα υπέροχο τέρμα με εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα ο οποίος βρήκε δίχτυα και επί των πράσινων μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Αγρινίου υπέταξε έτσι μια ακόμη μεγάλη ομάδα στην έδρα της, την ώρα που ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρήκε τρόπο να χάσει ένα ακόμη παιχνίδι, καθώς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε αλλά ο Γιάννης Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος, κράτησε το 1-0 και μπόρεσε μέχρι τέλος να φτάσει στη νίκη και το τρίποντο.
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια, με το σουτ του Αϊτόρ στο 13′, παίρνοντας σιγά-σιγά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και στο 23′ πήγαν να πάρουν και το προβάδισμα με το σουτ του Αϊτόρ που κόντραρε και στον Χουχούμη αλλά ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μεταφέρει, πλέον, το παιχνίδι προς το μισό των γηπεδούχων και ένα λεπτό μετά, στο 24′, είχε νέα φάση, αυτή τη φορά με την πολύ ωραία ενέργεια και το σουτ του Καρλίτος εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Ανέστης.
Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο πειστικός, ήταν η ομάδα που έψαχνε περισσότερο το γκολ και στο 36′ το πέτυχε με κεφαλιά του Σάρλια αλλά δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο διαιτητής έκρινε μετά την εξέταση του VAR ότι η μπάλα είχε βγει όταν έκανε το γύρισμα ο Βέλεθ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο βγήκε με 0-0.
Έβαλε φάουλ ο Μεντόσα, έχασε πέναλτι ο Καρλίτος
Το δεύτερο, όμως, μπήκε με γκολ και ήταν για τον Παναιτωλικό. Στο 47′ οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση, κέρδισαν φάουλ και δευτερόλεπτα μετά πανηγύριζαν το 1-0 από την εκτέλεση του Μεντόσα, ο οποίος νίκησε τον Διούδη.
Ήταν μια εξέλιξη που προκάλεσε νεύρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για την υπόδειξη του φάουλ, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν και να πλησιάζουν σε δεύτερο γκολ με το σουτ του Βέργου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης στο 59′.
Το σκορ παρέμεινε στο 1-0 επομένως και στο 67′ ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι είχε έρθει η ώρα για να το κάνει 1-1, αφού ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του για το μαρκάρισμα του Κορνέλιους στον Ιωαννίδη με τα χέρια. Απόφαση που επιβεβαίωσε μέσω VAR, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος στο 69′ και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του!
Ή μάλλον, για το θέσουμε πιο σωστά, κράτησε τη νίκη, αφού στη συνέχεια του παιχνιδιού οι πράσινοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι και να αποφύγουν την ήττα.
Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (80′ Αντούνες), Φλόρες, Μόρσεϊ (68′ Ντουάρτε), Μεντόσα (80′ Ντίας), Νταγκό (68′ Καρέλης), Βέργος (90′ Λούι).
Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (83′ Κουρμπέλης), Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83′ Κώτσιρας), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62′ Παλάσιος), Καρλίτος (87′ Χατζηγιοβάνης).













