Η 12η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών». Η επιτυχής πορεία του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης, δυστυχώς, είχε και το τίμημά της, όπως του Πυρονόμου Κωστάκη Ιωάννη που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο 13ο χιλ. Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων Δήμου Αγρινίου αλλά και του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα ,οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ήταν το καλοκαίρι του 2003 όταν ο άτυχος πυρονόμος μεταβαίνοντας σε δασική πυρκαγιά στο Μεσολόγγι, λίγο έξω απο το Αγρίνιο στην περιοχή Κλεισορρεύματα , το Πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε ανετράπη της πορείας του με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ιδίου και τον ελαφρύ τραυματισμό συναδέλφου του.
Τελέστηκε με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Πυρονόμου Κωστάκη Ιωάννη, στο σημείο που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο 13ο χιλ. Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων Δήμου Αγρινίου.
Επίσης επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας και στο μνημείο που αναγέρθηκε στη μνήμη του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στην πυρκαγιά στο Καινούργιο, το Σεπτέμβριο του 2020
Ένας μακρύς κατάλογος Πυροσβεστών άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας.
(Δείτε ολόκληρη την λίστα μνήμης των πεσόντων ηρωικών πυροσβεστών ΕΔΩ..)
















