ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Με λύπη μας γινόμαστε μάρτυρες του ολοένα επιδεινούμενου προβλήματος υδροδότησης που έχει δημιουργηθεί σε Πλαγιά, Περατιά, Αγιο -Νικόλα,Μοναστηράκι και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας. Για λόγους που δεν σχετίζονται με ζητήματα λειψυδρίας, η επαναλαμβανόμενη και κυρίως απροειδοποίητη διακοπή της υδροδότησης διαρκεί προς έκπληξη όλων κάθε φορά όλο και περισσότερο.
Από τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ολόκληρα χωριά στην ακμή της καλοκαιρινής περιόδου μένουν για ώρες χωρίς νερό και μάλιστα δίχως να γνωρίζουν καθημερινά πότε θα επανέλθει η υδροδότηση.
Μας λένε ότι χρονιάρες ημέρες “τρέχουν” και είναι στις επάλξεις, λες και δεν είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να το πράξει. Κατά τη δική μας θητεία σε προβλήματα υδροδότησης, η αντίδρασή μας ήταν άμεση και βρίσκαμε λύσεις χωρίς να το διατυμπανίζουμε. Χωρίς φωτογραφίες και στημένα ευχολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σας καλούμε για άλλη μια φορά να σκύψετε πραγματικά στα προβλήματα, χωρίς εντυπωσιασμούς και φανφάρες. Χωρίς να κατηγορείτε άλλους, για τα δικά σας λάθη στο πρόβλημα της υδροδότησης των χωριών μας.
Εμείς, κύριοι της δημοτικής αρχής, στο θέμα της Πλαγιάς και της Περατιας είχαμε ως απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των χωριών μας και όχι της όμορης Λευκάδας. Δεν εκτελούσαμε τυφλά αποφάσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης Λευκάδας Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Λευκάδας που ευνοούσαν μόνον εαυτούς, αλλά βάζαμε μπροστά τα χωριά μας και λειτουργούσαμε ισότιμα. Νερό εμείς, νερό και αυτοί . Χωρίς νερό εμείς, χωρίς νερό και αυτοί. Μετά λύπης, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Προς ενημέρωση όλων τα 500 κυβικά νερό την ώρα που περνούσαν τις προηγούμενες χρονιές για Λευκαδα
περνούν και τώρα με μόνη διαφορά ότι δεν περνά ούτε σταγόνα πλέον στα δικά μας χωριά. Τι άλλαξε άραγε;
Εμείς, κύριοι, όπως γνωρίζετε, στο θέμα της ύδρευσης – αποχέτευσης κάναμε πολλά έργα και κάποια από αυτά εκτελούνται και σήμερα, ενώ επί της θητείας μας ξεκίνησαν ο σχεδιασμός και η μελέτη για νέα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει.
Εμείς, κύριε Δήμαρχε, το γνωρίζετε ότι είμαστε σύμμαχοι σας ,είμαστε όλοι παρόντες στα προβλήματα του Δήμου. Αντί να ψάχνετε εχθρούς και μικροπολιτικά παιχνίδια, φροντίστε να λύσετε το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που ανακύπτει.
Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας, που δυστυχώς όμως δεν μας έχει ζητηθεί.
Ως πρώτο άμεσο βήμα κάντε επιτέλους το αυτονόητο και ενημερώστε τον κόσμο πότε θα κόβεται και πότε θα έρχεται το νερό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΖΟΥ
Σχεδόν όλος ο Δήμος το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης νερού .
Είναι βέβαια γεγονός ότι η λειψυδρία λόγω της έλλειψης βροχής αλλά και της κλιματικής αλλαγής έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην υδροδότηση των χωριών μας αλλά και των πόλεων του δήμου μας!
Επίσης γνωστό είναι ότι το δίμηνο του καλοκαιριού αυξάνονται οι απαιτήσεις της κατανάλωσης νερού καθώς είμαστε σε μια περιοχή με εσωτερικό τουρισμό που γεμίζουν τα χωριά μας ετεροδημότες αλλά και εξωτερικό τουρισμό καθώς η Παλαιρος πρωτίστως αλλά και η Βόνιτσα δευτερευόντως σφύζουν από κόσμο που κάνει τις διακοπές του.
Όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα που όλοι τα γνωρίζουμε πολύ καλά…Η νέα δημοτική αρχή παρόλο που τα γνωρίζει όλα αυτά αφού μας τα είχε επισημάνει όταν ανέλαβε δεν έχει κάνει τίποτα σημαντικό για να τα αντιμετωπίσει και αρκείτε μόνο σε ανακοινώσεις και θεατρινισμούς… οι όποιες ενέργειες της το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση παρά να την βελτιώσουν.
Όταν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις τότε δημιουργείς ένα σχέδιο με λύσεις που αφορά την πρόληψη,την συντήρηση και την εξέλιξη δηλαδή ενημερώνεις καθημερινά τους πολίτες έτσι ώστε να μην υπάρχει από την μεριά τους σπατάλη του νερού για να μπορέσει να φτάσει για όλους,ταυτόχρονα συντηρείς το δίκτυο και προετοιμάζεσαι για όλες τις ζημιές που θα υπάρξουν προλαμβάνοντας μεγάλες διαρροές που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.Τρίτον μα εξίσου σημαντικό επενδύεις κάθε χρόνο σε τεχνολογία που θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να σου μειώσει τα προβλήματα.
Οι δημότες έχουν πει το νερό νεράκι,ένα νερό που τους στοιχίζει πανάκριβα αφού είναι από τα πιο ακριβά νερά της Ελλάδας και αναρωτιούνται αν ο Δήμος τους κάνει οικονομία με το να μην τους το παρέχει για να μην χρειάζονται να το χρυσοπληρώνουν(!)
Ο δήμος μας δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης σε σχέση με τους όμορους Δήμους της Λευκάδας και της Πρεβεζας ,έχουμε φτωχοποιηθεί και έχουμε γίνει μακρινοί συγγενείς σε ακριβά προάστια,για αυτό δεν μας χαμπαριάζει κανείς και δεν μας δίνουν ούτε το μερίδιο από το νερό που δικαιούμαστε από το δίκτυο που έρχεται από τον Άγιο Γεώργιο,για αυτό
η Πλαγιά,
η Περατιά και
ο Άγιος Νικόλαος δεν είχαν νερό για ημέρες…
Γιατί το κρατούσαν είτε η Πρέβεζα,είτε η Λευκάδα για τις δικές τους ανάγκες…
Χρειαζόμαστε μια Δημοτική Αρχή με κύρος,με σχέδιο και με αποφασιστικότητα.
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ!
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ!













