Γ. Τριανταφυλλάκης: «Καλά τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά στο Ξηρόμερο προηγείται η προβατίνα και το ψητό»!
Κάθε τόπος έχει τις γαστρονομικές του προτιμήσεις και παραδόσεις και για το Ξηρόμερο δεν τίθεται ζήτημα, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Ξηρόμερο ίσον προβατίνα και ψητό στην σούβλα!
Επιβεβαιώνοντας κάτι που παρατηρείται και στους υπόλοιπους δήμους που έχουν ακτές και άρα δικά τους ψάρια και θαλασσινά, το Ξηρόμερο δεν λέει όχι στην ψαροφαγία αλλά, όλα κι όλα, τα κάρβουνα και οι σούβλες είναι στην κουλτούρα των ντόπιων.
Μιλώντας, μάλιστα, στο ραδιόφωνο του energy 94.2 για την τοπική γαστρονομία ο κ. Τριανταφυλλάκης και σε ερώτηση αν προβάλλεται η κουζίνα που χρησιμοποιεί τις θαλασσινά τις περιοχής, ήταν σαφής: «Και ψάρια τρώμε εδώ στο Ξηρόμερο αλλά πρώτα έχουμε την προβατίνα μας και τα αρνιά ή τους μεζέδες μας, δεν αλλάζει αυτό», χωρίς να σηκώνει κουβέντα πάνω στο θέμα!













