Μια πρωτοβουλία με ισχυρό ιστορικό, εθνικό και συμβολικό αποτύπωμα φέρει τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομάτη, οι οποίοι με θεσμική επιμονή και ουσιαστικές παρεμβάσεις κατάφεραν να προσδώσουν ξεχωριστό κύρος στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου.
Ο κ. Μαυρομάτης επισκέφθηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κ. Γεώργιο Κωστίδη, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί, μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια. Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών, τέθηκε με σαφήνεια το αίτημα να υπάρξει, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτική παρέλαση στο Μεσολόγγι.
Το αίτημα έγινε επισήμως αποδεκτό, με τον Αρχηγό ΓΕΣ να ανακοινώνει ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου την 25η Μαρτίου, αποδίδοντας την τιμή που αρμόζει στον τόπο-σύμβολο της ελευθερίας και της εθνικής αυτοθυσίας.
Η απόφαση αυτή συνιστά μια κορυφαία στιγμή αναγνώρισης της ιστορικής και εθνικής σημασίας του Μεσολογγίου, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν λειτουργεί με όραμα, γνώση και ουσιαστική διεκδίκηση. Η πρωτοβουλία του Θανάση Μαυρομάτη προσδίδει βαρύτητα στους εορτασμούς και ενισχύει το ιστορικό αποτύπωμα της επετείου των 200 χρόνων, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του












