Σε αυξημένη ετοιμότητα βρέθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη , Θανάση Μαυρομμάτη, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα ορεινά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, προκαλώντας προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χιονόπτωση στον οδικό άξονα Λαμπίρι – Καρπενήσι, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν σε συνεχείς παρεμβάσεις αποχιονισμού, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτός ο δρόμος και να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.
Τα συνεργεία της Περιφέρειας παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας σε επιφυλακή, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη συσσώρευση χιονιού και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί περιοχών και να διασφαλιστεί η ομαλή μετακίνηση των πολιτών.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι, παρά τη συνεχή παρουσία των μηχανημάτων και τη βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, ειδικά στις ορεινές περιοχές, με χαμηλές ταχύτητες, κατάλληλο εξοπλισμό (αλυσίδες όπου απαιτείται) και πλήρη συμμόρφωση στις οδηγίες των αρμόδιων















