Τον επικεφαλής του μπλόκου του Αγγελοκάστρου και αντιπρόεδρο της ΟΑΣ, Γιάννη Καρναβιά, φιλοξένησε το πρωί της Δευτέρας 16/2 ο Energy 94,2 και η εκπομπή «Υπάρχει Θέμα» της Νανάς Θεοδωροπούλου, ο οποίος μίλησε για τους ελέγχους για την ευλογιά και τα αιτήματα των αγροτών που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Σχολιάζοντας για τις θετικές εξελίξεις των ενεργειακών κοινοτήτων και ειδικά για το κτήμα Polder , o κ. Καρναβιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπεγράφησαν οι όροι σύνδεσης επισημαίνοντας ότι οι μισοί παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο ρεύμα, το οποίο είναι ο πιο βασικός πόρος.
Σε ότι αφορά, πάντως, τα μέτρα για την ευλογιά ο κ. Καρναβιάς έκανε λόγο για ημίμετρα που δεν βγάζουν πουθενά και για διαφωνία της Ε.Ε. με την κυβέρνηση, ενώ υπενθύμισε ότι εκκρεμούν αποζημιώσεις ενός χρόνου που δεν έχουν ακόμη δοθεί.
«Αν δεν μας ακούνε θα είμαστε στον δρόμο, το να καθόμαστε στα σπίτια μας δεν βγάζει κάτι για τα αιτήματά μας. Θα δούμε πως θα είναι ο αγώνας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας ή άλλους τρόπους. Αν δεν διεκδικούσαμε και δεν κάναμε κινητοποιήσεις δεν θα υπήρχε κανένα μέτρο και καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση, αυτό έχουν δείξει μέχρι στιγμής η εμπειρία», κατέληξε ο κ. Καρναβιάς, δείχνοντας ποιο θα είναι το μέλλον των αγροτικών διεκδικήσεων.









