Οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τελειώνουν σήμερα με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και των δεκατριών Περιφερειακών Συμβουλίων.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 18.00. Οι υποψήφιοι είναι 506 και όπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία για το Καταστατικό, θα εκλεγούν 271 μέλη.
Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την τελευταία ημέρα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς κορυφώνονται οι διαδικασίες για την εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή και των Περιφερειακών Συμβουλίων. Το «παιχνίδι» πλέον παίζεται καθαρά στο παρασκήνιο, με τις ζυμώσεις να είναι συνεχείς και τις ισορροπίες να δοκιμάζονται.
Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία στελεχών από την Αιτωλοακαρνανία, που δεν περιορίζονται σε μια τυπική συμμετοχή, αλλά κινούνται δυναμικά, επιδιώκοντας ρόλο και λόγο στην επόμενη μέρα. Οι σύνεδροι είναι αρκετοί, τα «στρατόπεδα» διακριτά, ενώ δεν λείπουν οι συμμαχίες της τελευταίας στιγμής και τα παρασκηνιακά ραντεβού που ενδέχεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Το κλίμα παραμένει ζωηρό, με χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και έντονες συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες — όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες διαδικασίες, όπου η πολιτική δεν παίζεται μόνο στο βήμα, αλλά κυρίως στους διαδρόμους.
Τα αποτελέσματα για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής αναμένονται αύριο.

















