Με δυναμική παρουσία εργαζομένων, σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Το κάλεσμα είχε απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, με τη συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση», ενώ το «παρών» έδωσαν και άλλοι σύλλογοι, σωματεία και κοινωνικοί φορείς, ενισχύοντας τον μαζικό και αγωνιστικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.
Οι συγκεντρωμένοι τίμησαν την ιστορική επέτειο της 1ης Μαΐου, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών και οικονομικών πιέσεων.
Στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, έγινε αναφορά στους αγώνες του εργατικού κινήματος, από το Σικάγο του 1886 μέχρι τις σύγχρονες διεκδικήσεις, με αιχμή το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία, συλλογικές συμβάσεις, καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις, με τους συμμετέχοντες να υπογραμμίζουν την ανάγκη για ενότητα, οργάνωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε σε αγωνιστικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας ότι η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα μνήμης αλλά και διεκδίκησης για τον κόσμο της εργασίας.













