Τι απαντά ο Δήμος για τα νερά στο έργο στο «Πλατανάκι» Αγρινίου
Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσαν τα προβλήματα που καταγράφηκαν μετά τη χθεσινή έντονη νεροποντή στο Αγρίνιο, με μεγάλες ποσότητες νερού να συγκεντρώνονται στην περιοχή όπου εκτελείται το έργο στο «Πλατανάκι», σε κομβικό σημείο εισόδου και εξόδου της πόλης.
Δεν έλειψαν μάλιστα οι αιτιάσεις πολιτών πως η εικόνα οφείλεται σε ελλιπή υποδομή απορροής, με αναφορές για απουσία των απαραίτητων φρεατίων στο υπό εξέλιξη έργο.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν σε επικοινωνία με το AgrinioSite.gr, οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως τονίζεται, το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο κόμβος λειτουργεί κανονικά.
«Η χθεσινή βροχόπτωση κατέβασε πολύ μεγάλο όγκο νερού από υψηλότερα σημεία, όπου οι εργασίες παραμένουν ανοιχτές. Στόχος του έργου είναι ακριβώς να γίνεται συγκράτηση και διοχέτευση των όμβριων υδάτων από τα ανώτερα σημεία προς την περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπου θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημειώνεται πως οι εικόνες που προκάλεσαν ανησυχία σχετίζονται περισσότερο με τη φάση εκτέλεσης του έργου και όχι με κατασκευαστικές ελλείψεις.
Στο σημείο πραγματοποίησε αυτοψία και σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρης Τζιώλης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών στην περιοχή.









