Έναν μήνα μετά την απώλεια της Γωγώς Μαστροκώστα, ο Τραϊανός Δέλλας συνεχίζει να βιώνει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, προσπαθώντας να διαχειριστεί το βαρύ πένθος και την απουσία της γυναίκας με την οποία μοιράστηκε τη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανέγερση ενός μικρού εκκλησιού στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, τόπο καταγωγής αλλά και τελευταίας κατοικίας της Γωγώς Μαστροκώστα.
Εφόσον η πρωτοβουλία αυτή υλοποιηθεί, το εκκλησάκι θα αποτελέσει έναν χώρο μνήμης και προσευχής, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την οικογένεια και όσους τη γνώρισαν και τη στήριξαν στη μακρά μάχη που έδωσε.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η στάση του Τραϊανού Δέλλα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας. Σύμφωνα με το patris.gr, όταν οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει από το κοιμητήριο, παρέμεινε μόνος για αρκετή ώρα δίπλα στον τάφο της συζύγου του, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή.
Στον επικήδειο λόγο του είχε μιλήσει με λόγια που συγκίνησαν όσους βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία, περιγράφοντας τη Γωγώ Μαστροκώστα ως τον «άγγελό» του και αναφερόμενος στη δύναμη, την επιμονή και την αγάπη με την οποία στάθηκε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ανέγερση του ναού, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια σκέψη με έντονο προσωπικό και συναισθηματικό χαρακτήρα, ως φόρο τιμής στη μνήμη της.









