Μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση φιλοξενείται στον Θέρμο, στο πλαίσιο των Γιορτών Αγίου Κοσμά Αιτωλού 2026, με την παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης ζωγραφικής του συμπατριώτη λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή.
Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Εθνική Παλιγγενεσία» θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, στις 14:30, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και στο Αρχοντικό του Ιδρύματος «Λάμπρου και Ερασμίας Λάδη».
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία, μέσα από τη ματιά και το έργο του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή, αναδεικνύοντας πρόσωπα, γεγονότα και στιγμές που συνδέονται με την ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους.
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των Γιορτών Αγίου Κοσμά Αιτωλού 2026, έναν θεσμό που συνδέει την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Θέρμου.
Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες να παραστούν στα εγκαίνια, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση.
📍 Η εκδήλωση
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026
Ώρα: 14:30
Θέρμος – Αρχοντικό Ιδρύματος «Λάμπρου και Ερασμίας Λάδη»
Έκθεση: «Εθνική Παλιγγενεσία»
Καλλιτέχνης: Νώντας Ρεντζής
Εγκαίνια: Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος
Μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τον Θέρμο και την ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας μέσα από την τέχνη τη μνήμη και την ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας.









