Στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Η παρουσία των δύο στελεχών της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στις καθιερωμένες επαφές της αυτοδιοίκησης με κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων και ανθρώπους της αγοράς, με στόχο την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη και τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου τέθηκαν στο επίκεντρο ο ρόλος των Περιφερειών και η ανάγκη για μια νέα σχέση μεταξύ εθνικής και περιφερειακής πολιτικής.
Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της Περιφέρειας
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη ΔΕΘ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας, στην ενίσχυση των διαθέσιμων πόρων και στον καλύτερο σχεδιασμό των αναπτυξιακών πολιτικών.
Όπως ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Περιφέρειες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μια Ελλάδα που «αναπτύσσεται, επενδύει και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους πολίτες της».
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε παράλληλα ότι τα επόμενα χρόνια απαιτείται μια νέα σχέση μεταξύ εθνικής και περιφερειακής πολιτικής, με περισσότερους πόρους, καλύτερο σχεδιασμό και κοινές προτεραιότητες.
Η παρουσία του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και την πραγματοποίηση επαφών για ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας.
Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές: η ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να αφορά μόνο το κέντρο, αλλά οφείλει να έχει ισχυρό περιφερειακό αποτύπωμα, με τη Δυτική Ελλάδα να διεκδικεί τον δικό της ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.









