Με σεβασμό στις παραδόσεις και τα ήθη του χωριού μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θέση του Συλλόγου σχετικά με τον στολισμό του Επιταφίου.
Εδώ και πολλά χρόνια, ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ζωντανή παράδοση που πραγματοποιείται από τα κορίτσια του χωριού μας, μέσα στην εκκλησία, με αγάπη, μεράκι και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα έθιμο που μας ενώνει και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Με αφορμή την πρόταση που διατυπώθηκε σήμερα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο για ανάθεση του στολισμού του επιταφίου σε ανθοπωλείο εκτός του ναού και του χωριού μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτή την αλλαγή.
Πιστεύουμε πως τέτοιες παραδόσεις δεν πρέπει να αλλοιώνονται, αλλά να διατηρούνται ζωντανές μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των κατοίκων.
Ως Σύλλογος, εκφράζουμε την επιθυμία μας να συνεχιστεί ο στολισμός του Επιταφίου όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, με τη συμβολή των ανθρώπων του χωριού μας.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο»
















