Στις βραδινές εκδηλώσεις των Γιορτών Εξόδου, το Σάββατο του Λαζάρου, παρουσία πλήθους κόσμου, κατατέθηκε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, τιμώντας τη συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο.
Εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές που με τη θυσία τους σφράγισαν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε με λόγια βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού στο διαχρονικό μήνυμα της Εξόδου:
«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει…» – Διονύσιος Σολωμός
200 χρόνια μετά, στεκόμαστε με σεβασμό και περισυλλογή απέναντι σε εκείνη τη νύχτα που μετασχημάτισε την απόγνωση σε υπέρτατη πράξη ελευθερίας.
Η γενναιότητα των προγόνων να μας καθοδηγεί.
Η δόξα τους να είναι αιώνια.
Η “Έξοδος” να ζει μέσα μας.
Η παρουσία του δημάρχου Αγρινίου στις εκδηλώσεις υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της τιμής προς τους αγωνιστές του Μεσολογγίου, των οποίων η αυτοθυσία εξακολουθεί να εμπνέει τις επόμενες γενιές.
















