Γέμισε παιδικές φωνούλες, χαμόγελα και ενθουσιασμό η έκθεση του Πρώτου Φόρουμ Ελεύθερης Ραδιοφωνίας που φιλοξενείται στη Δημοτική Αγορά της πόλης του Αγρίνιο.
Πάρα πολλοί μαθητές από διαφορετικά σχολεία κατέκλυσαν από νωρίς τον χώρο, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τη μαγεία του ραδιοφώνου, μέσα από σπάνια και συλλεκτικά αντικείμενα, πολλά από τα οποία χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του ’60.
Οι μαθητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις, ενώ δεν δίστασαν να κάνουν δεκάδες ερωτήσεις προς τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση.
Έμαθαν «τα μυστικά» του ραδιοφώνου, τον τρόπο που στήνεται μία εκπομπή, πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός, αλλά και πώς μια φωνή μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες ακροατές.
Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν τόσο έντονο, που σε αρκετές στιγμές η έκπληξη και ο θαυμασμός τους αποτυπώνονταν ξεκάθαρα στα πρόσωπά τους, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ζωντανή και συγκινητική ατμόσφαιρα.
Η έκθεση ολοκληρώνεται αργά το μεσημέρι, ενώ στις 7:00 το απόγευμα ακολουθεί η μεγάλη και συγκινητική εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στους ανθρώπους που υπήρξαν πρωτεργάτες της ελεύθερης ραδιοφωνίας και δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολλών φορέων της πόλης και αναμένεται να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής σε όσους άνοιξαν τον δρόμο της ελεύθερης ραδιοφωνικής έκφρασης.






















