Νέα αναβολή σημειώθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης για την εκτροπή του Αχελώου, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη μετάθεσή της για τον Ιούνιο.
Η υπόθεση αφορά την προσφυγή που έχουν καταθέσει φορείς της Δυτικής Ελλάδας κατά του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μερική μεταφορά υδάτων από τον Αχελώο προς τη Θεσσαλία.
Η εκδίκαση είχε αρχικά προσδιοριστεί για την 1η Απριλίου 2026, ωστόσο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, οδηγώντας σε νέα καθυστέρηση στην εξέλιξη μιας υπόθεσης που διαχρονικά προκαλεί έντονες αντιδράσεις.
Οι φορείς που έχουν προσφύγει εκφράζουν αντιρρήσεις κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σχεδίου και τις συνέπειες που ενδέχεται να υπάρξουν για τα υδατικά αποθέματα της Δυτικής Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτές του έργου επισημαίνουν την ανάγκη ενίσχυσης των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, ιδίως σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων λόγω της κλιματικής αλλαγής και των αναγκών του πρωτογενούς τομέα.
Η νέα δικάσιμος τον Ιούνιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία ενός από τα πλέον αμφιλεγόμενα έργα διαχείρισης υδάτων στη χώρα.
















