ΟΕμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου (ΕΣΜΕΣ) συνεχίζει τις δράσεις του για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με πρωτοβουλίες που προάγουν την κατάρτιση και την εξωστρέφεια. Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα φιλοξενήθηκε ο διεθνούς φήμης σεφ Ayman El Habachy, Διευθυντής Γαστρονομίας και Διαπολιτισμικής Γαστρονομικής Κληρονομιάς της Ελληνοαιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, μαζί με την Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Κοινότητας, Φωτεινή Γκόντελα.
Ο σεφ συμμετείχε σε δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στις εγκαταστάσεις του Μεσολογγίου, όπου παρουσίασε μαγειρικές δημιουργίες βασισμένες στην τοπική κουζίνα και εκπαίδευσε σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής της ΔΥΠΑ σε σύγχρονες τεχνικές και στην αξιοποίηση τοπικών προϊόντων.
Με βάση τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας, ο Σύλλογος σχεδιάζει νέα σεμινάρια μαγειρικής με τον Ayman El Habachy, ημερίδες και εκπαιδευτικό κύκλο στον Τουρισμό σε συνεργασία με τοπικό ΚΕΚ, καθώς και προγράμματα κατάρτισης με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ανέφερε σε δήλωσή του ότι επιδίωξη είναι το 2026 να βρει την επιχειρηματική κοινότητα με περισσότερους επαγγελματίες εκπαιδευμένους και ικανούς να αναδείξουν τη μεσολογγίτικη κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.













