Είναι κατανοητό όταν είσαι πολιτικός, αυτοδιοικητικός ή ενεργός πολίτης να γκρινιάζεις ή να διαμαρτύρεσαι όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, όταν βλέπεις λάθη από τους έχοντες εξουσία, ειδικά αν πολιτικά και ιδεολογικά είσαι απέναντί τους. Έτσι είναι η δημοκρατία. Ακόμη και για προσωπικούς λόγους να το κάνεις, για εσωκομματικές διεκδικήσεις π.χ. δεν απαγορεύεται, το προσωπικό όφελος είναι κομμάτι του παιχνιδιού.
Όταν όμως βλέπεις τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα από όσο νόμιζες κι αν βλέπεις ότι ωφελείται μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν θα πρέπει να το πεις. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή στον δημόσιο βίο να βγαίνουν με θάρρος όσοι αντιδρούν στο ένα ή το άλλο ζήτημα και να αποδίδουν τα εύσημα στους κρατούντες όταν τα πάνε καλά.
Αφορμή για την παρατήρηση είναι οι εξελίξεις με τις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία, για τις οποίες πριν από δύο εικοσιτετράωρα μάθαμε ότι όχι απλά ξεκόλλησαν αλλά κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης του συνεργατικού φωτοβολταϊκού πάρκου στο κτήμα Polder. Αυτό θα σημάνει όφελος στις τιμές ρεύματος για 700.000 κατοίκους στην ευρύτερη περιφέρεια σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Δεν τίθεται θέμα αν είναι επιτυχία ή όχι, διότι δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλες τις Ενεργειακές Κοινότητες να λάβουν όρους σύνδεσης.
Είναι κάτι που σχεδιάστηκε στην ΠΔΕ πριν τη δημιουργία του εθνικού συστήματος “Απόλλων”, αποτελώντας ουσιαστικά τον «πιλότο» για την ενεργειακή μετάβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανελλαδικά, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πρωτοποριακό έγινε στην περιοχή από την Περιφέρεια. Δεν πρέπει, λοιπόν, να χαιρετίσουν τις εξελίξεις και πολιτικοί φορείς ή ενώσεις πολιτών που τα τελευταία χρόνια είχαν συνεχώς στην ατζέντα τους(και καλά έκαναν) τις καθυστερήσεις που παρατηρούνταν;













