Συμβιβασμός-ανάσα για τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στο μέτωπο της ύδρευσης
Σε μια κρίσιμη απόφαση για τα οικονομικά του προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία τη συμβιβαστική επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. “Μάλιστα αυτοί που χρέωσαν τον δήμο μας , δεν ψήφισαν ούτε την ρύθμιση – μείωση του ποσού οφειλής , ούτε την πληρωμή , μιλώντας ακαταλαβίστικα και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα για άλλη μια φορά” ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κασόλας.
Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αφορά διεκδικούμενες οφειλές ύψους 1.297.459,60 ευρώ, τις οποίες ο Δήμος αμφισβητούσε ως προς τη νομιμότητα και τον τρόπο υπολογισμού τους. Τελικά εγκρίθηκε πρόταση συμβιβασμού, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα καταβάλει το ποσό των 479.000 ευρώ, αποπληρωτέο σε επτά ετήσιες ισόποσες δόσεις, με το υπόλοιπο ποσό να θεωρείται πλήρως και οριστικά εξοφλημένο έως τις 31-12-2024.
Ο συμβιβασμός περιλαμβάνει τόσο δικαστικό όσο και εξώδικο σκέλος, κλείνοντας μια υπόθεση που εκκρεμούσε επί σειρά ετών και μειώνοντας σημαντικά τις οικονομικές απαιτήσεις εις βάρος του Δήμου.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν ρυθμίσεις για το δίκτυο ύδρευσης, όπως η μεταβίβαση της κυριότητας του αγωγού ΤΕΚΕΣ – Πλαγιά στον Σύνδεσμο, η κατασκευή βάνας για καλύτερο έλεγχο της υδροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Πλαγιάς και Περατιάς, καθώς και η εκκαθάριση των λογαριασμών από το 2025 βάσει πραγματικών μετρήσεων.
Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι η συμφωνία κινείται προς το συμφέρον του Δήμου, αποτρέποντας μελλοντικές δικαστικές εμπλοκές και συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών ύδρευσης ‘Κινούμαστε στο δρόμο της υπευθυνότητας και της νοικοκυροσύνης’ κατέληξε ο κ.Κασόλας













