Με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα, η τοπική Εκκλησία υποδέχεται τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην πόλη του Αγρινίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.
Τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του υποδέχονται ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεόκλητος Ράπτης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Ιωάννου, καθώς και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγρινίου π. Ευάγγελος Ασπρογιαννής.
Η παρουσία του Μακαριωτάτου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, καθώς αύριο το πρωί θα παραστεί στη Δοξολογία που θα τελεστεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο.
Η Έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας, και η φετινή επέτειος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της Εκκλησίας και της Πολιτείας, αλλά και πλήθους πιστών και επισκεπτών από όλη τη χώρα.

















