Quantcast

Αυτός είναι ο «Εισβολέας» στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ-Αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει!

  • Συνέχεια θα έχει όπως φαίνεται το θέμα με την εισβολή στο νέο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ στην περιοχή της Στράτου αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα περί καταλληλότητας του νερού, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα του Εισαγγελέα. Στο θέμα σήμερα παρεμβαίνει ο ένας εκ των  “εισβολέων”, κος Θύμιος Κόσσυφας, ο οποίος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο φ/β αναφέρει τα εξής,

«Εισβολείς», ύποπτα κίνητρα – αλχημείες και άλλες επικοινωνιακές αηδίες»…
Γράφει ο…«Εισβολέας».

Τη στιγμή που έχει προχωρήσει η νομική διαδικασία και τηρουμένων (από μέρους μου τουλάχιστον) όλων των κανόνων του “παιχνιδιού”, θα πω δημόσια την αμαρτία μου. Ο “εισβολέας” στο νέο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ στην περιοχή της Στράτου, ήμουν εγώ.
Μετά από πληροφορίες και προφορική καταγγελία που έλαβε το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» όπου προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, ενημερωθήκαμε ότι στην παραλίμνια θέση της τεχνητής λίμνης Στράτου, δίπλα ακριβώς από τη γέφυρα του Αχελώου και συγκεκριμένα στη θέση απ’ όπου ξεκινάει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι, τοποθετήθηκε ξανά (είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν μετά από καταγγελία) από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, υποβρύχιο σύστημα άντλησης νερού και το νερό διοχετεύεται στον κεντρικό αγωγό του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.
Το επιπλέον στοιχείο στην καταγγελία (σε σχέση με τις περσινές “ομορφιές”) ήταν η ύπαρξη πολλών αδέσποτων ζώων γύρω από τον τόπο υδροληψίας, τα οποία έχουν μεταφερθεί με ευθύνη του Δήμου, πέριξ του χώρου που βρίσκεται το αντλιοστάσιο.

Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 18-8-2018 και ώρα 10:30 πήγα στο σημείο αυτό και αφού εισήλθα στο χώρο, χωρίς να αγγίξω καν την υφιστάμενη ατελή περίφραξη, από σημείο που η είσοδος ήταν ελεύθερη σε οποιονδήποτε (δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε απαγορευτική πινακίδα) διαπίστωσα ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη. Στη συνέχεια έκανα φωτογράφιση του χώρου προς απόδειξη των διαπιστωθέντων.
Αυτά περιλαμβάνει η περιβόητη “εισβολή”
Η τρομοκρατία μέσω της οικονομικής (μηνύσεις, δικαστήρια) και επικοινωνιακής (επιλεκτικής διαρροής πληροφοριών σε συγκεκριμένα μέσα) ισχύος δεν περνάει στους ενεργούς πολίτες και ούτε μπορεί να καλύψει την προχειρότητα και ανευθυνότητα της διαχείρισης ενός θέματος που αφορά άμεσα στη δημόσια υγεία.
Το επισυναπτόμενο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής που χαρακτηρίζει ακατάλληλο για υδροληψία ποσίμου τον συγκεκριμένο χώρο έρχεται σε αντίθεση με την άδεια χρήσης υδάτων που επικαλείται η δημοτική επιχείρηση από την αρμόδια υπηρεσία Υδάτων της περιφέρειας.
Η παρουσία πλήθους αδέσποτων ζώων στον περίγυρο του σημείου υδροληψίας σίγουρα δεν συνάδει με τους κανόνες υγιεινής που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου πόσιμου νερού.

Τέλος, ελπίζω με την ανακοίνωσή μου να ξεκαθαρίσει το “ρετουσαρισμένο” τοπίο και η μήνυση να κατατέθηκε προς το σωστό πρόσωπο, γιατί στο κοντινό παρελθόν εστάλη από την ίδια επιχείρηση φάκελος για έργο ΕΣΠΑ ύψους 6.000.000 ευρώ, σε λάθος διεύθυνση…

Αγρίνιο, 31-8-2018
Ο “εισβολέας” και ενεργός πολίτης,
Κόσσυφας Ευθύμιος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Εδώ βλέπουμε το κενό τύπου ΝΑΤΟ στην περίφραξη από το οποίο εισήλθα. Δήμαρχε. Με το “κλεφτοκοτάδες” που ξεστόμισες, ταυτόχρονα ομολόγησες ότι εκεί πέρα κατασκεύασες κοτέτσι..

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Related Posts